Tisztánlátás

2020. január 22. 09:50

A budaörsi ügy vitathatatlan botrány, az ellenzék azonban a miskolci üggyel foglalkozik, aminek kapcsán nem törődnek az igazsággal.

2020. január 22. 09:50
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„Vagyis a zseniális Semmelweis Ignác felfedezése után mintegy száznyolcvan évvel egy csilivili magánrendelőben, az agyonhájpolt egynapos sebészeten valaki vagy valakik mocskos kézzel nyúltak műszerekhez, esetleg megfelelő fertőtlenítés nélkül turkáltak a betegek szemében. Az ellenzéki sajtó igyekszik lekeverni a témát, és felháborodik azon, hogy a Fidesz elítéli az egykor SZDSZ-es, most masszázspárti polgármester közönyösségét. Wittinghoff ugyanis, miután annak idején ügyesen kiszervezte a város szakrendelőjét a baráti körének, mossa kezeit, közölte, a szemműtéteket végző egynapos sebészet nem tartozik az önkormányzati feladatellátás körébe, és szerinte meg kell várni az ÁNTSZ-vizsgálat végét ahhoz, »hogy tisztán lássunk«.

Nos, bár az említett vizsgálat kiderítheti, pontosan hogyan került fekália a betegek szemébe, azért a helyzet világos. A polgármesternek viszont, noha »mély aggodalommal« követi az eseményeket, még nem jutott eszébe, hogy segítséget ajánljon fel az érintetteknek. Pedig lehet, hogy időszerű gesztus lenne, mondjuk, biztosítani számukra egy jó ügyvédet. Ugyanis, mint hallani, a magánrendelő egyesével hívogatja be a betegeket, és próbál peren kívül megegyezni velük. Nyilván győzködik őket, hogy jobban járnak, ha elfogadnak egy pármilliós kártérítést az esetleg elhúzódó bírósági eljárás helyett.

A budaörsi ügy vitathatatlan botrány, az ellenzéket azonban jelenleg egy névtelen levéllel »alátámasztott« eset tartja lázban: ország-világgal igyekeznek elhitetni, hogy a miskolci kórházban négy évvel ezelőtt goebbelsi gonoszsággal meddővé tettek egy roma beteget. Mit sem törődnek azzal, hogy gyorsan kiderült, a nő nem cigány származású, és az sem igaz, hogy mindkét petevezetékét eltávolították. A Mérce volt főszerkesztője, Jámbor András odáig ment, hogy leírta: »Bárcsak valaki felhergelné a cigányságot, vagy még jobb lenne, ha maguktól hergelődnének fel, és szembeszállnának az intézményesült magyar szadista rasszizmussal.« A valamelyest finomabban fogalmazó szocialista Bangóné nyilatkozatai mögött ugyanez a vágy bújik meg, igencsak örülnének a nemzetközi sajtóban jól prezentálható kisebbségi konfliktusnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. január 23. 00:55
Ennek a csillának az M1-en a helye.Annyira undorító!
LPJ52
2020. január 22. 15:12
Az "üzletembereket" nem szabad az egészségügybe engedni,mert a profit érdekében minden szakmai és emberi tényezőből az olcsót adják.A következményért természetesen nem vállalják a felelősséget.Minden üzletember gazember!
cambchanglug
2020. január 22. 12:22
M︆︆︆︆︆o︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Csák Ányos
2020. január 22. 11:55
Ha a budaörsi ügyben elhíreszt állítások valótlanok, akkor ezt világosan ki kell mondani és helyretenni a felelősöket. Arról viszont ne feledkezzünk meg, hogy azért jöhetett létre ez a botrány is, mert a kormány nagy erőkkel hergeli a közvéleményt a romák ellen az iskolai szegregáció kapcsán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!