Nem biztos, hogy lesz holnap

2020. január 24. 10:57

Tényleg azok a közgazdászok magyarázzák el a klímavészhelyzetet, akik a végtelen növekedésben hisznek egy véges rendszerben?

2020. január 24. 10:57
Szél Bernadett
Facebook

„Ez igen. Az amerikai pénzügyminiszter szerint Greta Thunberg először tanuljon közgazdaságtant, aztán menjen Davosba. Közgazdász vagyok, bátorkodom elmondani a véleményemet, aztán ha a pénzügyminiszter úrnak esetleg nem szimpatikus, legyen szíves találjon másik kifogást arra, hogy miért maradjunk csendben. (Nem fogunk.) De komolyan, majd tényleg azok a közgazdászok magyarázzák el a klímavészhelyzetet, akik a végtelen növekedésben hisznek egy véges rendszerben? Kösz, inkább ne!

Ha tetszik, ha nem, szívesebben hallgatunk azokra az emberekre, azokra a fiatalokra és kevésbé fiatalokra, akik hajlandóak meghallani a tudomány vészjelzéseit és cselekvést sürgetnek. Ez itt ugyanis nem valami fura ezo-kör, ahol Greta a guru, hanem a 70-es évek óta tudjuk, hogy az ember okozta éghajlatváltozás hosszú távon hova vezet, a világ vezetői viszont úgy politizáltak, mintha nem lenne holnap. És akkor most tényleg az van, hogy nem biztos, hogy lesz »holnap«.

Vagy olyan lesz, ami nyomorúságos, és amit nem kívánok a gyermekeimnek, de senkinek sem, a pénzügyminiszter úrnak sem. Igen, tisztelt vezető politikusok, aggódunk. Mert most itt vagyunk 2020-ban és kb. 10 évünk van arra, hogy elejét vegyük annak, hogy a folyamatok visszafordíthatatlanná váljanak, ehhez képest még mindig a hatalmon levők cinikus és arrogáns beszólásait kell hallgatnunk. Meg a kifogásokat, hogy miért nem kell csinálni semmit. Az adatok szerint az elmúlt évtized volt a Föld valaha volt legmelegebb évtizede. Nincs okunk azt gondolni, hogy a következő nem fog újabb rekordokat produkálni. Struccpolitika helyett olyan vezetőkre van szükség, akik értik a fiatalok szavát és akiknek fontos a bolygó jövője! Hallják meg végre az emberek szavát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2020. január 25. 15:33
Szél Bernikének valószínűleg nem lesz jövő. Ennek az újkommunista sivalkodó zöldmozgalmárságnak sem lesz jövője, mert mindazok, akik egy tanulatlan, tudatlan, mentálisan sérült leánygyereket használnak vezérlő fejedelmüknek két súlyos hibát követnek el. Egyik az, hogy komolytalanná válik az egész, másik, hogy a mai fiatalokat azonosítják ezzel a kislánnyal.
Newman
2020. január 25. 15:03
A Fidesznek megvalósítható zöld programja van! Nektek kamuzöld kommunistáknak, meg csak a pofátok jár, és mindent a gazdáitok parancsára, és érdekei szerint tesztek a "PROFITÉRT"! A természet igazi ellenségei, vagytok akik leigázni akarják. Ha úgy gondolnátok a folyók folyásirányát is megváltoztatnátok! Nem zöldek vagytok ti, hanem PUSZTÍTÓ SÖTÉTZÖLDEK!!!
zolizolizoltan
2020. január 25. 07:29
Akár miattunk van a klímaváltozás, akár rajtunk kívül álló okok miatt, nem úgy néz ki, hogy megakadályozzuk a kipusztulásunkat.
Lolka-Bolka
2020. január 25. 04:26
Ezek a kommunista libsi zoooooodek ahhoz ertenek legjobban , hogy kultsek el a masok penzet .... amugy ez a gorny nember egy CIA provokator....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!