Döntsön a nép

2020. január 10. 22:49

Én ezt ezt a nietzscheiánus képet úgy képzelem el, hogy az utolsó ember Szél Bernadett lesz.

2020. január 10. 22:49
Aristo
PestiSrácok.hu

„Számtalan oka van annak, hogy az LMP a néphez akar fordulni a témában. Az első és tán a legfontosabb, hogy jobb nem jutott eszükbe. További ok, hogy a várható hajcihő rájuk irányítja majd a figyelmet, mely az utóbbi időben – mióta nem verekednek az elnökségben – lankadni látszik. A tetejébe pedig versenytársaik elrabolták tőlük a klímahiszti zászlóvivőjének szerepét is, és most hiába bizonygatják, hogy ők már sokkal régebben – tán még Greta pelenkáiból – megjósolták az emberiség végét és az utolsó embert. 

Én ezt ezt a nietzscheiánus képet úgy képzelem el, hogy az utolsó ember Szél Bernadett lesz. Ezt képileg úgy ábrázolják majd, hogy Berni ott áll a sivatagban, és a forró szél borzolja dús fürtjeit. A háttérben szomjas tevék. Rohadt meleg van és ördögszekeret sodor a szél. Erről a jelentről aztán az Ufók forgatnak egy nagy sikerű videóklipet, Bródy János zenéjével, melyet glaxisszerte UFO milliárdok lájkolnak majd. És az ottani környezetvédők majd megmondják, hogy lám kihalt egy újabb faj, ugye megmondtuk, hogy galaktikus felmelegedés van, és mi is ki fogunk pusztulni, ha nem csökkentjük a sötét anyag kibocsájtást, meg a gazdagok privát kvantum-ugrásait. És nem kéne az Androméda-ködből importálni a lecsópaprikát.

Engem, megvallom, nagyon magával ragadott az ötlet. Tényleg. Miért ne kérdezzük meg a népet egy ilyen fontos kérdésben? És egyáltalán, kit kérdezzünk meg, ha nem a népet? Elvégre – mint tudjuk – a proletariátusé a jövő. (Kivéve természetesen, ha ők is kihalnak, de ez most nem számít) Lelki szemeimmel már látom is amint a felsőbüdösbürgözdi kocsmában éles, verekedésbe torkolló viták folynak majd a neutronfluxus természetéről, és csak úgy röpködnek majd a megawattok és a söröskorsók.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2020. január 12. 15:06
Régen ez is jobb vót.
Pelso j.
2020. január 11. 19:43
Ja, népakarat-népszavazás csak fidesz érdekben, ahol borítékolható a párt sikere, rávezető kérdésekkel persze. Oly olcsón vagy átlátszó...
néhai Ch.Pilot
2020. január 11. 15:01
"Én ezt ezt a nietzscheiánus képet úgy képzelem el, hogy az utolsó ember Szél Bernadett lesz." Képzavar, Aristo: "Szél Bernadett" és "ember"???
Agnieszka
2020. január 11. 09:21
A nyugati ember lehetőségei felett él. Az afrikai lehetőségein felül szaporodik. Érdekes, h. nyilvánvaló, konkrét követelések nem hangzanak el. Nevetséges a műanyag szívószálon szívózni az óceánokon és a fjordok közelében is cirkáló turista falvak, a több ezer km-ről szállított élelmiszerek, a mindent elborító élelmiszer csomagoló anyagok, a vasútról következetesen közútra átterelt szállítás világában. Elsőre ez jut eszembe. A klímásoknak a szívószál és hogy erről is a patás tehet. Gyerekkorunkban csapvizet ittunk, egy, a Nagy Folyó felé igyekvő forrás futott keresztül a kútunkon. Most az ihatatlanul klóros víz helyett ürítjük poharainkat pille palackból, de vszg. jobb lenne a lábosokat is onnan tölteni. Kevés szó esik öntözési projektekről. A vízlépcsőt megvalósító szlovákok felelőssége is más fénytörésben jelenik meg. Kevés nyilvánosságot kapott, h. mi lesz a kifutása a kavicsréteg alatti vízkészletre a zsilipeléskor lezúduló irdatlan tömegű víztömegnek, mert a keletkező mélyedésben a szennyezés fölhalmozódik, lefutni nem tud és előbb-utóbb eléri a talajvíz készletet. Hága? Onnan nekünk csak a fityisz jön, mégcsak nem is jogszolgáltatás. Mintha a nyugatnak a háború utáni általános jómód eszét vette volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!