Mikor lesz a világvége?

2019. december 09. 22:38

A most már a hazai zöldek által is meghirdetett klímavészhelyzet nem tudományos tényekre épül.

2019. december 09. 22:38
Lóránt Károly
Magyar Hírlap

„Amellett, hogy maga a szén-dioxid-kibocsátás feltételezett hatása is megkérdőjelezhető, az végképp nem várható el, hogy egy nyolcvan százalékban fosszilis tüzelőanyagokra épülő világban ezeket az energiaforrásokat rövid idő alatt szél- és naperőművekre lehessen lecserélni, amit a jelentés ajánl. Nagyon gazdag országok, mint Németország, megtehetik, hogy a környező országok erőforrásaira (tárolókapacitásaira, átviteli hálózataira) támaszkodva kísérletezzenek a megújuló energiaforrásokra való átállással. Sőt egyes jó adottságokkal (szél-, vízenergia) rendelkező országok (Dánia, Ausztria) jelentős eredményeket is érhetnek el, az országok túlnyomó többsége számára azonban az ENSZ-jelentés által sugallt út járhatatlan. A világ globális szén-dioxid-kibocsátása növekedni fog, még akkor is, ha a németek teljesítik a zéró kibocsátás követelményét, bár eddig ők sem tudtak eleget tenni vállalásaiknak.

Ami az ENSZ-jelentésben feltűnő, hogy szó nincs benne az atomenergiáról, amelynek segítségével, ha nem is egy-két évtized alatt, hanem hosszabb távon, valóban el lehetne érni a nettó karbonkibocsátás zéróra csökkentését, ha ez a cél. Ez azonban nem választási lehetőség, ugyanis a szén-dioxid után a zöldek második legnagyobb ellensége az atomenergia.

Mindebből következik, hogy a most már a hazai zöldek által is meghirdetett klímavészhelyzet nem tudományos tényekre épül, hanem politikai célokat szolgál, ráadásul kihatásában a valós környezetvédelmi célok megvalósítását hátráltatja, mert elvonja a figyelmet és a forrásokat a valódi problémák megoldása elől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2019. december 12. 12:52
Egy földönjáró elemzése az újabb klímatörténéseknek (ENSZ konferencia, Greta Thunberg, stb...): https://egyvilag.blog.hu/2019/10/24/egyeb_2019_klimavaltozas + Egy tömör összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről: http://egyvilag.hu/temakep/078.shtml Lásd bennük azt is, hogy hol van ez az egész elrontva, meg hogy hogyan kellene csinálni, ha kicsit is komolyan vennénk ezt az egészet.
szemlelo
2019. december 10. 12:00
Németországban épp most vált ki vitákat az, hogy beadtak egy törvényjavaslatot, ami a szélkerekek telepítésénél drasztikusan lecsökkentené a lakóterületektől előírt minimális távolságot (kevesebb, mint 100m-re). Ez ellen az önkormányzatok szövetsége lépett fel elsőnek. Mert sokan ordítanak zöld jelszavakat, de megváltozik a véleményük, amikor a szélkerék ott "duruzsol" a fejük felett. Márpedig a tengerparti területek már be vannak építve, most az egeśz ország következik. Szép tájkép lesz... De szerintem a harcias zöldek gyorsan diszkerditálják majd az ellenkező hangokat (ők úgyis nagyvárosi lakók...).
Atomi
2019. december 10. 01:18
Ja bocs. Két hülye is van itt.
Akitlosz
2019. december 10. 00:43
"karbonkibocsátás zéróra csökkentését" Tetszett ám már behülyülnie a bácsinak is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!