Káoszt mindenáron

2019. december 20. 09:56

Amikor Tarlós István volt a főpolgármester, 48 órát igénylő napi 24 órájába egyáltalán nem fért bele a tüntetéseken való részvétel.

2019. december 20. 09:56
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

„Ugye ismerik a történetet, amikor a róka és a farkas sétál az erdőben, és arra a következtetésre jutnak, hogy meg kellene verni a nyulat? Miért is? »Ha van rajta sapka, azért, ha meg nincs, azért.« Napjainkban hasonlót tapasztalunk, de nem az erdőben, hanem Budapest utcáin. Mindegy, hogy az Orbán-kormány mi tesz és milyen kérdésben hoz döntést, a lényeg, hogy támadni kell az intézkedéseit – a káoszelmélet értelmében – folytonosan.

Legutóbb például a színházi világ struktúrájának áttekintése kiváltotta vitában az utcára csábított emberek jelentős része csak azt érzékelte, hogy a kormány ellen lehet obstruálni. Még arra sem lett figyelmes senki, hogy a kormány közben visszakozott egy határozottabb álláspontjáról. A demonstrációból fakadó és megjátszható tüntetés élén maga az újonnan – nem kevés trükkel – megválasztott főpolgármester, Karácsony Gergely haladt.

Nem az a kérdés, hogy egy közhivatalt betöltő, Budapest rendjéért és persze nyugalmáért felelős legfőbb méltóság mit keres egy marginális, a színházi világ belső ügyeit érintő tömegdemonstráción, hanem az, hogy honnan tud erre időt szakítani.

Amikor Tarlós István volt a főpolgármester, 48 órát igénylő napi 24 órájába egyáltalán nem fért bele a tüntetéseken való részvétel. Fel sem merült, hogy a főváros lakosságának elenyésző kisebbségét érintő ügyben politikai állásfoglalást tegyen. Ő maga kilencéves főpolgármesteri munkássága idején számtalanszor kritizálta az Orbán-kormányt, de nem az utcán és nem a káoszt támogató rendezvényeken.

Miközben Karácsony főpolgármester csapata a demokrácia pallosát a magasba emelve védi a színházi világot a politika befolyásától, azért gyorsan hozzáteszik, hogy Dörner György meg se próbáljon újból pályázni az elmúlt évtizedben az általa minőségivé tett Újszínház igazgatói beosztására, mert azt garantálják, hogy övé lesz a legrosszabb pályamű. Sőt eltökélten és kétségbeesetten próbálnak indokot találni arra, hogy Dörnert idő előtt hogyan tudnák elmozdítani az igazgatói székből. Ennek érdekében hajánál előrángatott ügyben igyekeznek a magukat mindenki bírájának tartó Gy. Németh Erzsébetek besározni őt.

A támadás egyértelmű okát csak azok nem látják, akik el akarnak zárkózni a valóságtól. Ugyanis rendkívül irritáló lehet a mai fővárosi vezetésnek, hogy a belváros szívében egy olyan ember vezeti az Újszínházat, aki konzekvensen keresztény magyar embernek vallja magát az álcázott liberális korszellemben. S ha ez nem lenne elég, még azt is Dörner György rovására írhatják, hogy színháza csak és kizárólag magyar írók darabjait adja elő. No persze nem a liberális kottából játszó silány műveket, hanem például a múltban agyonhallgatott Herczeg Ferenc-drámákat.

Az Újszínház elleni támadások hátterében felsejlik az az elterelési szándék, mely a Katona József Színházban kialakult botránnyal függ össze. Demonstrálni kívánják, hogy máshol is – ez esetben az Újszínházban – történtek hasonló botrányszagú események, úgymint nők zaklatása. Ami csak azért meglepő állítás, mert nincs semmiféle vizsgálandó ügy az Újszínházban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. december 20. 20:26
Elássák ezt a hülyét hamarosan, azt hiszem :-)
BőröndÖdön
2019. december 20. 19:55
Laci,okés,mehetsz a pénztárba...:(
Dénia
2019. december 20. 18:13
Karigeri még mindig aktivistaként viselkedik, miközben komoly hatalommal rendelkező politikus. Ez kimenne akkor is tüntetni a fidesz ellen, ha valamilyen balszerencse folytán véletlenül most ő lenne a miniszterelnök.
tevevanegypupu
2019. december 20. 17:59
Három ingyenélő - Karácsony, Jávor és Fodor - közül Karácsonynak "szerencséje" volt..hogy miért pont neki ki tudja..Egyformán kétszínű, ostoba mindhárom, vezetésre tökéletesen alkalmatlanok. Persze Gyurcsánynak épp ilyen kell..ismeri mindhármat, tudta, kit kell "támogatni"..Jávor most kémnek van Brüsszelben..Fodorról meg levette a kezét az össze balliberális..a "politika hercege" eltűnt egyelőre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!