A fiatalság csodaszéruma, avagy kommunikációs trükkökkel nem lehet országot vezetni

2019. december 23. 15:52

Bármifajta rosszallás és szarkazmus nélkül le kell szögezni: a kormányszóvivői pozícióban történt csere teljes mértékben pozitív változás.

2019. december 23. 15:52
Bogatin Bence
Mérce

„Úgy tűnik, hogy a »fiatalok« címszó alatt alatt leginkább egy elérendő célcsoportot, ha úgy tetszik, »fogyasztókat« ért ennek a stratégiának az értelmi szerzője, akikhez üzeneteket kell eljuttatni, hogy a pártpreferenciájukat a megfelelő mederbe tereljék. Ami reálpolitikai nézőpontból tökéletesen érthető és méltányolható, de itt mintha véget is érne a feladat érdemi része, ezzel le is van tudva a kormányzás.

»Kommunkiációs trükkökkel nem lehet kerületet vezetni« – szögezte le nemrég Kocsis Máté Fidesz-frakciószóvivő, s milyen igaza van, pláne, ha ezt a mondást kiterjesztjük egy egész országra.

A valóban üdítőleg ható, és elődénél kétségkívül több professzionalizmust sejtető Szentkirályi Alexandra sem tudja elfedni azt, hogy tartalmilag 2019 utolsó hónapjai is tökéletesen megfeleltethetők bármelyik NER-év lezárásának: ugyanígy itt volt a szokásos év végi, Áder János bólogatásával kísért törvénydömping, Bakondi György pedig változatlanul minden héten figyelmeztet a közmédiában az immáron fokozhatatlan migránsveszélyre. Annak minden jelét nélkülözve, hogy bármilyen érdemi változás történne a kormányzásban, ha már állítólag az lett a konklúzió október 13. után, hogy valamit másképp kéne csinálni.

Ha pedig az illetékes döntéshozóknak nincs ötletük, hogy marketingen túl mivel lehetne vagy lehetett volna ténylegesen megnyerni a fiatalokat, zárásként néhány tipp, ugyancsak a teljesség igénye nélkül: egy olyan lakhatási politikával, amelynek folyományaként nem elérhetetlen álom egy saját lakás vásárlása, vagy egy albérlet önálló megfizetése; egy stabil egzisztencia  és egy húsz év múlva is élhető ország perspektívájával szolgáló foglalkoztatási és klímapolitikával; korszerű közoktatással, de lehet itt olyan banális dolgokra is gondolni, mint a kritikus véleményüket vállaló szakkollégiumok meg nem büntetése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. december 24. 14:01
Kedves levelezőtársak Áldott, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
AKissLaci
2019. december 24. 11:46
Most nyilván azt javasolja ez a CEU-n csiszolt zsurnalisztikai ékkő, hogy cseréljük le azt, amit ő "kommunikációs trükk"-nek nevez, kommunista trükkökre. Valahogy engem nem győzött meg. De ilyen momentumosnak látszó tárgyak nem is szoktak.
Pelso j.
2019. december 24. 06:18
Ez nem lát? Már hogyne lehetne kommunikációs trükkökkel országot vezetni? Sikeresen műveli ezt a fidesz bő évtizede. Nem kell hozzá más, mint egy habonyművek, minden másra ott a jó öreg közpénz.
Óbor Dezső
2019. december 23. 20:40
Sajnos nem kommunikációs trükk ahogy írod Trutyi, ......ez bizony sajnos a rideg valóság, még akkor is ha te nem is veszed komolyan, ....és valami kommunikációs zorbáncsabdát sejtetsz mögötte, és a blablát terjeszted is.....az a kommunikációs trükk (relativizálni a valóságot, a tényeket).... .....menj a balkánra, ahol otthon is vagy, és a saját szemeiddel meggyőződhetsz róla, (az igazságrol)...... .....ne trükközz Trutyi...mint a "PC-demokraták"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!