Két hét múlva a régi Népstadion helyén felavatjuk az új Puskás Arénát

2019. november 04. 10:48

A legnagyobb épületet, amelyet Magyarországon az elmúlt száz évben emeltek.

2019. november 04. 10:48
Szöllősi György
Szöllősi György
Facebook

„Úgy emlékszem, Fejér Miklós bácsitól származik az ötlet, hogy »a Svábról kellene elnevezni a Stadiont«. Mondta, mondogatta, többször. Olykor nekem is. Aztán közeledett Öcsi bácsi 75. születésnapja, közben már az MLSZ sajtófőnöke voltam, és elérkezettnek láttuk az időt, hogy hivatalosan kezdeményezzük a Népstadion átnevezesését. Egy telefax üzenetre emlékszem, amelyben leírtuk a javaslatot, és amelyet az MLSZ Róbert Károly körúti irodájából faxoltunk egy vidéki hotelbe, hogy időben Deutsch Tamás sportminiszter kezébe kerüljön. Volt fogadókészség a javaslatunkra, nemzetközi sajtótájékoztatót szerveztünk Andras Andrew Ruszanovval és Márton Dinnyéssel a születésnapi díszvacsora helyszínére, a Marriott hotelbe, amelyen a már beteg, kórházból érkező Puskás is részt vett, nekem kellett várnom a liftnél. Eljött Alfredo Di Stéfano is. 2002. április 2. volt, és a poént már délelőtt lelőtte Gábor Borókai kormányszóvivő, amikor bejelentette, hogy a kormány Puskás Ferencről nevezi el a Népstadiont. A kormányhatározat soha nem jelent meg a Magyar Közlönyben, az első Orbán-kormány pedig öt nappal később elveszítette a választásokat, ami legalább egy évtizeddel vetette vissza a nemzeti stadion ügyét, míg a létesítmény teljesen méltatlanná nem vált a nevéhez. Mindez több mint tizenhét éve történt. De nem adtuk föl soha. És két hét múlva a régi Népstadion helyén felavatjuk az új Puskás Arénát, a legnagyobb épületet, amelyet Magyarországon az elmúlt száz évben emeltek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2019. november 04. 18:35
Ez a hozzá nem értő, undorító seggnyaló pondró lehet egy napilap főszerkesztője...
balbako_
2019. november 04. 18:01
Gyönyörű épület lett.
gacsat
2019. november 04. 16:20
Tudod, hol van a világ legnagyobb temploma? Valami afrikai országocska fővárosocskájában? a 18ezrer férőhelyes templomban (alig nagyobb, mint a Szent Péter székesegyház) a húsvéti nagymisére verődik össze néha ezer ember. Ugyanis annyi katolikus se él ott, mint nálunk focimeccsre járó szurkoló.
kuznyecov
2019. november 04. 15:18
Úgy kellett ez most,mint egy falat kenyér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!