Nem kötelező

2019. szeptember 25. 13:20

Nem hallani olyan reménykedő hangokat, hogy Magyarország az önként jelentkezők között lesz.

2019. szeptember 25. 13:20
Kárpáti János
Népszava

„Több EU-tagország most kísérletet tesz arra, hogy kinyilvánítsa szolidaritását azzal az Itáliával, amely a minap irányt váltott, és már nem zárja el kikötőit a segélyhajók elől, amelyek a tengeren hányódó lélekvesztőkből fedélzetükre vesznek migránsokat, és partra akarják őket tenni.

Az olaszok mellett a máltaiak is kedvezményezettjei lehetnek az együttműködésnek, aminek a vázlatos kereteiben hétfőn állapodtak meg a dél-európai szigetországban tartott belügyminiszteri találkozón. Olaszország és Málta számára egyelőre az EU két legnagyobb megmaradó tagállama, Németország és Franciaország kész segítséget nyújtani: megígérték, hogy mindkettőjük átvállalhatja a tengerből kimentett és partra tett migránsok akár egynegyedét, összesen tehát a felét. A 25 százalékot azonban csak az elképzelhető legmagasabb kvótának tekintik Berlinben és Párizsban: azzal számolnak, hogy az uniós tagországok belügyminisztereinek október 8-ikai tanácskozásán legalább egy tucat további tagállam vállal kisebb-nagyobb mértékű kötelezettséget az érkezők átvételére, megszűrésére, az arra érdemeseknek menedék nyújtására, a nem jogosultak visszatoloncolására.  

Nem hallani olyan reménykedő hangokat, hogy Magyarország az önként jelentkezők között lesz, és Nyugat-Európában az utóbbi időben szemmel láthatóan belátták, hogy a kötelező kvóták rendszere megvalósíthatatlan, senkit nem lehet ilyen áldozatvállalásra kényszeríteni, ha nem akarja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2019. szeptember 26. 07:30
Lehet menni segíteni a helyszínre..de érdekes módon sem az EU legnagyobb migránsszószólói, sem a Momentum vezetői..sem a Népszava újságírói nem mennek oda és ott élve pár hétig saját szemükkel nem nézik meg azt,hogy ott milyen is az élet..és hogy téényleg szüksége van-e erre Európának..meg a migránsoknak..Junckert, Timmermanst meg a liberálnáci feminista zöld nőket kellene oda deportálni három hónapra..Érdekes, hogy a magyar kormány, a Máltai Szeretetszolgálat, Böjte Csaba segítenek csak azoknak, akiket hazájukban veszély fenyegeti..a liberálisok az embercsempészeknek segítenek inkább..gondolom nem szívjóságból..
catalina9
2019. szeptember 26. 07:29
Nem hallani olyan reménykedő hangokat, hogy Magyarország az önként jelentkezők között lesz. " hát migránsügyben felesleges reménykedni Kárpáti elvtárs, ugyanis Merkel megállította őket, Kunhalmi Ágnes nem is látta, Molnár Gyula pedig kijelentette, hogy az MSZP a Fidesszel vállvetve küzdene a kvóta ellen... vannak még migránsok?
Peter8811
2019. szeptember 26. 06:51
"Nem hallani olyan reménykedő hangokat, hogy Magyarország az önként jelentkezők között lesz." Te Kárpáti elftárs, ti mindig nagyon jól tudtátok , hogy mire van szüksége a magyaroknak. ÁVH-ra, körömlehúzásra, földelvételre, nyugdíjfelezésre, most meg migránssokra és sokra. :)))
Zsolt75
2019. szeptember 25. 23:06
Roppant sovány vigasz lesz, de azért egy félmosolyt eleresztek majd, mikor az ilyen szarokat megfelelő mennyiségű fű elfogyasztása után allahakbározva, büntetlenül kib.sszák a negyedikről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!