Pattanjatok már le a magyar asszonyok méhéről!

2019. szeptember 05. 20:01

A gyerekvállalás számunkra nem csupán nacionalista maszlag, hanem a jövendő magyar generációkról való gondolkodás.

2019. szeptember 05. 20:01
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

„A kormány tehát azt gondolja, dobunk kis pénzecskét a tyúkoknak, és akkor kitolják a tojást. Tehát hogy az a biztonság és hosszú távú perspektíva, valamint a szabadidő feladása, ami kell egy gyerekvállaláshoz, pénzért megvehető.

De, hogy értsük, mekkora butaság ez, nézzük meg Orbán egy másik mondatát: »a másik egy zöld, újszerű érvelés. Engem is csak a napokban vágott mellbe. Hogy lehet úgy gondolkodni a gyerekekről és az életről, hogy azt szembeállítjuk a természettel és azt mondjuk, hogy a Föld akkor járna jobban, ha kevesebb gyermek születne?«

Én speciel amellett, hogy nem tartom ezt esztelen érvelésnek, egyet értek a miniszterelnökkel abban, hogy a gyerektelenség nem jó perspetíva, például azért nem, mert minden valószínűség szerint nem azok népesítik túl a földet, akik ezen gondolkodnak.

De azért mégis, nem annak kéne lennie a miniszterelnöki válasznak, hogy »esztelenségnek kell minősíteni,« és el kell utasítani, hanem lehtne mondjuk az, hogy nem értek egyet ezzel a fajta felvetéssel, de a céllal igen, alapvetően meg kell védeni a földet a klímakatasztrófától, a magyar kormány például ezért hozza ezt és ezt az intézkedést. Mégpdig azért, mert a gyerekvállalás számunkra nem csupán nacionalista maszlag, hanem a jövendő magyar generációkról való gondolkodás. Na jó, a nacionalista maszlag kritikáját akár ki is hagyhatta volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 272 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. szeptember 11. 15:14
(Az utolsó mondat véletlenül maradt benne.)
annamanna
2019. szeptember 08. 13:06
Ezt csak úgy, érdekes: "Öt ország van ugyanis a világon, ahol az állam nem kínál fizetett szülési szabadságot a nőknek: Lesotho, Libéria, Pápua Új-Guinea, Szváziföld és az USA." https://hvg.hu/gazdasag/20190906_apaszabadsag_apak_szuletes_munka
Sulammit
2019. szeptember 07. 21:35
Hagyjátok már abba ezt az izzadságszagú propagandát a magyar nők méhének eltulajdonításáról. A magyar nőknek ez a véleménye. Ez egy 2017-es cikk. A Story magazin e heti számában olvasható, hogy Rónai Egon és felesége, Zsanett, a harmadik közös gyermeküket várják. Zsanett elmondta, hogy anno, amikor az éppen 54 éves Egon udvarolni kezdett neki, és megtudta, hogy van két gyereke, akkor kicsit megijedt, de megnyugodott, amikor kiderült, hogy a műsorvezető nem állna meg kettőnél. “…amikor mesélt a két fiúról, azt gondoltam, ha nem akar közös gyereket, akármilyen nagy is a szerelem, akkor annak itt vége. Gyerek nélkül nem élet az élet. Aztán szerencsére kiderült, ez a vágy is közös” – mondta Zsanett. Értetted Jámbor?! Gyerek nélkül nem élet az élet.
Carpathus
2019. szeptember 07. 10:16
Emlékszem, 2012 környékén a ballibek azt írták a témában (különböző felmérésekre alapozva) hogy a magyar nők többsége vállalna gyermeket, de ennek fő akadálya a pénzhiány. Jött a szokásos: Orbánék nem adnak elég pénzt a magyar családoknak, milyen nemzeti-keresztény kormányzat az ilyen stb.-stb. 2019-re megerősödött annyira a magyar állam, hogy nagyszabású családtámogatási programot hirdessen a kormány, soha nem látott erőfeszítéseknek vagyunk a szemtanúi. Erre vajon mit is reagálnak a ballibek? --> "ORBÁN NE TURKÁLJON A MAGYAR ASSZONYOK MÉHÉBEN!!!4!!!4!!!4!!!!" Nos, kedves ballib firkászok, mélyen nem tisztelt Jámbor András: idióta orbánfóbiás propagandisták vagytok. Csak dumálni meg mocskolódni tudtok, de sebaj. Közben szépen fejlődik az ország, jó az irány, a Fidesz erősebb mint valaha, ti pedig ugassatok csak a partvonal mellől. Ez a dolgok rendje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!