Kétséges embermentők: a Sea-Watch 3 hősi mítoszáról

2019. július 03. 15:26

Európa nem lehet a líbiai milicisták, embercsempészetben utazó parti őrségek akaratlan cinkosa.

2019. július 03. 15:26
Seres László
Seres László
Neokohn

„A tengeri altruistákat (akik saját bevallásuk szerint azért mentik a menekülteket, mert Európa is bűnös a menekültválság előállításában, Európa is segíti az afrikai nyomort előállítani) azonban valószínűleg nem igazán érinti meg az a gondolat, hogy remek, most, kimentettetek 40 embert, de mi lesz azokkal, akik ezután indulnak útnak? Akik épp emiatt vágnak bele az életveszélyes kalandba?

Nem lehet minden líbiai gumicsónak mögé NGO-t állítani. Olyan átgondolt, szigorú európai szabályozásra van szükség, amely valóban beszünteti az ilyen módon történő (meg bármilyen) illegális migrációt. Akit valóban üldöznek, azon magától értetődően valóban segíteni kell, annak menekültstátuszt kell adni.

Európa azonban nem lehet a líbiai milicisták, embercsempészetben utazó parti őrségek akaratlan cinkosa. Sem EU-s, sem állami, sem NGO-szinten. Ne dilettáns, bűntudatos jótét lelkek döntsék el, ki jöhet be Európába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2019. július 04. 09:02
"Akit valóban üldöznek, azon magától értetődően valóban segíteni kell, annak menekültstátuszt kell adni." jojo, de nem Europaban, hanem az elso szomszed orszagban ahol van olyan hely ahol nincs haboru.
mo ching
2019. július 04. 00:26
Felszólító mondat végére felkiáltó jelet rakunk, legalábbis a magyar nyelvben. A héber nyelvben nem tudom, hogy működik, de k. -eset- nek ennyi firkálás után már kéne tudnia ennyit magyarul. A cidrizése meg nem hiteles, írjon sorosgyurkának felszólító leveleket, ha már annyira védte idáig!
Mich
2019. július 04. 00:23
Seres gazdát cserélt - ezzel a véleménye is megváltozott...
Royce2.0
2019. július 03. 22:45
na de hová tűntek a komcsi szarganyék a topicból? - kérdezte kaján mosollyal :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!