Nem a magyar állam zúzta szilánkosra az ötéves szekszárdi kislány koponyáját, de a magyar állam nem tett semmit, hogy ezt elkerüljük

2019. március 13. 07:08

Könnyű lenne halálbüntetést kiáltani.

2019. március 13. 07:08
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

Egy lassan 4 éves kislány apjaként borzalmas érzés volt végigolvasni a szekszárdi gyerekgyilkosságról szóló cikkeket, végignézni az arról beszámoló videókat. A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság nem írja le azt, ahogyan az 5 éves kislányt unokabátyja megölte.

Könnyű lenne halálbüntetést kiáltani, cigányozni, vagy azt mondani egyszerűen egy gyilkosról van szó, nincs ezzel dolgunk.
Csakhogy a körülmények azt mutatják, itt az elhagyott magyar vidék problémái, a politika által 30 éve leszart magyar vidék problémái vezettek többek között a gyilkossághoz. Azért többek között, mert egy dolgot nem szabad tenni, a gyilkost felmenteni.

(...)

Azt kell hogy megértsük, hogy jelenleg ezzel a szegénységgel és ezzel a lecsúszással, ami öröklődik, amit a devizahitel válság, egy betegség, vagy a munkahely elvesztése okoz, semmit se tud kezdeni jelenlegi állapotában a magyar ellátórendszer, a magyar állam. És még egyszer itt is szögezzük le, nem arról van szó, hogy a gyilkos nem felel tetteiért, és nem is arról, hogy a magyar állam zúzta be egy 5 éves gyerek fejét, de arról igen, hogy mindannyiunk közös érdeke a tragédiák megelőzése, és valójában tehetnénk is ellenük közösen.

Itt lenne az idő.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2019. március 14. 00:40
Figyelj kóbi! Olaszliszka?
annamanna
2019. március 13. 23:12
Szekszárdon konkrétan van (vagy volt) egy szociális lakásokból álló telep, ahová romákat ÉS nagycsaládosokat költöztettek vegyesen. Egy ismerősöm - elvált anyuka négy kislánnyal - lakott ott egy darabig, azt mondta, néha lövöldöznek kint, a gyerekeket nem meri kiengedni (nem most volt ez, hanem húsz éve). Mindenesetre nem igaz, hogy az állam semmit sem csinál.
Sörgyári megálló
2019. március 13. 19:45
"jelenleg ezzel a szegénységgel" A Májkl Dzsekszonnak volt pénze, azt mégis...
bispora
2019. március 13. 17:21
"mindannyiunk közös érdeke a tragédiák megelőzése, és valójában tehetnénk is ellenük közösen." Igazad van bociszemű Bandi! Például csinálhatnánk azt amit a svédek 1974-ig: minden 70 IQ alatti nőt elkötöttek. A bennszülött cigányok nem is jelentettek problémát Svédországban, mert elfogytak, de jöttek új barbárok, és a tragédiák megszokottak lettek arrafelé megint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!