A „nép” öt pontjára esküdtek fel

2019. január 04. 15:17

Mekkora rock & roll lesz majd ezt is megszegni!

2019. január 04. 15:17
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„A régi baloldal és a Momentum Mozgalom szövetségre lépve úgy döntött, hogy a szélsőjobb minden kreténségét magáévá teszi – így esett meg, hogy politikusai a képviselői esküjükön felül tegnap új esküt tettek, hiszen eddig világos volt, hogy az sem kötelezi őket semmire, mekkora rock & roll lesz majd ezt is megszegni!

Legitimációjukat nem aprózták el: egyértelmű állásfoglalással a »nép« öt pontjára esküdtek fel, melyek közül négy kifejezetten elfogadható, nevetségessé teszi azonban azokat a rendőri túlórák csökkentésének követelése. Egyrészt, mert ezt az első pont már rendezi; másrészt, mert ez nem rendszerszintű probléma; és harmadrészt, mert ezzel szemben úgy tűnik, olyan alapvető követelések hagyják hidegen a »népet«, mint az arányos választójogé vagy Polt Péter leváltásáé.

De hát mit lehet tenni, ha egyszer ezek a »nép« követelései, amelyekre esküt tesz Fekete-Győr András és Gyurcsány Ferenc. Úgy tűnik, a »nép« szorongani kezdett, amikor a Momentum elnöke füstbombát dobott a rendőrök közé: úgy érezhette a »nép«, hogy a rendőrök joggal haragudhatnak Fekete-Győr Andrásra azért a füstbombáért. Ezért a »nép« úgy döntött, nem követeli meg a jogállamiság torlaszának, Polt Péternek az eltakarítását, továbbá nem firtatja a választójogi törvény aránytalanságából fakadó rendszerszintű csalást – ezek helyett inkább a magyar rendőröknek kedveskedik, nehogy azok még megharagudjanak Fekete-Győr Andrásra, aki lám, értük is küzd, amikor füstbombával hajigálja őket.

Itt tart ma az ellenzék: minden gesztusával kiszolgálja a Momentum Mozgalom politikusainak nárcizmusát, lájkfétisét, szeretetéhségét, feltűnési viszketegségét, diszlájkfóbiáját, mohóságát és törtetését. Csakhogy önmagukat néhány fotó erejéig Budaházyaknak hazudó neoliberális Orbán-imitátorokkal nem lehet rendszert váltani, legfeljebb elvenni a csendes többség kedvét a sztrájktól – pedig az nagyon is kívánatos és fontos volna. S mindezt miért? Hogy a régi baloldal a Momentummal szövetségben eljátssza ugyanazt a szemfényvesztést, amelyet korábban a Párbeszéddel szövetkezve adott elő. Ha Karácsony Gergely frissnek, fiatalosnak, alternatívnak és hitelesnek látszó személyében Gyurcsány Ferenc és a szocialista maffia nem tudott eléggé tisztára mosdani, akkor hát Fekete-Győr András még frissebbnek, még fiatalosabbnak, még alternatívabbnak és még hitelesebbnek látszó karaktere lájkoktól felfénylő ragyogásával majd elfeledteti, mit tett Magyarországgal a régi baloldal a neki rendelt tizenkét év során.

Sziporkázó szatírával mutat rá a követelések komikumára Konok Péter – rövidke írása egyszerre könnyfakasztóan vicces és megvilágító erejű.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2019. január 07. 14:36
Ahogy látom, a népnek csak egyetlen egy pontja van veletek kapcsolatban.. Méghozzá azt, hogy " EL LEHET TOLNI A KERÉKPÁRT"
Mr.Falafel
2019. január 04. 21:58
Tulajdonképpen igaza van, de, aki konok pétert nagyszerűnek tartja, az kretén.
Minnie
2019. január 04. 21:52
Nincs térerő Ne hívjon senki Nincs mit mondanom (Egyforma hülyék Mindkét oldalon)
Peter8811
2019. január 04. 20:18
Inkább az én félnyugdíjamra esküdtek volna fel, ami náluk maradt,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!