A kultúrharc legnagyobb fegyvere, hogy gondolkodás helyett csak az üvöltés marad

2018. november 23. 08:09

Úgy kiabálnak komcsit ma a Békés Mártonok, ahogy Gyurcsány Ferencék vizionáltak barna esőt alig 10 éve.

2018. november 23. 08:09
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

„Abban egyetértek Békéssel és feltehetően Csunderlik is egyetért, hogy nem szabad relativizálni egyik korszak bűneit sem. Csak a felvetéssel a probléma az, hogy még Békés átköltése se relativizálja Kun páter tetteit. Hiszen ahogy Csunderlik se menti fel Szamuelyt, úgy Békés se ebben a szövegben Kun pátert, csak egyszerűen felteszi azt a kérdést, amit egy történésznek fel kell tennie: mi okból?

Mi működtette a rendszert, miért tették meg ezek az emberek azt, amit megtettek? Ez a kérdés pedig mindig releváns, ha a történelemre nem csupán egyszerű mesére gondolunk, hanem egy olyan folyamatok összességeként, amelyeknek megértése közelebb visz minket saját korunk megértéséhez.

Békés a fenti szöveggel, akárcsak a többi ifjú orbánista is, azt mondják ki, hogy ez a kérdés nem szükséges, a szükséges csak és kizárólag az ítélkezés, aki pedig az ítélet mellett mást is tenne, az relativizál.Persze ez abból a nézőpontból természetes is, hogy mit jelent a kultúrharc, hogy pontosan a 90-es évek kultúrharcának továbbélését jelenti, hogy úgy kiabálnak komcsit ma a Békés Mártonok, ahogy Gyurcsány Ferencék vizionáltak barna esőt alig 10 éve.

Ez az a politizálás, ami a 20. század traumáit használja fel újra és újra, hogy elfedje saját galádságait, és elfedje saját gondolattalanságát. Ahogy a politikailag teljesen kiüresedett Gyurcsány Ferenc és az MSZP kapta elő a náci kártyát a 2000-es évek végén, és emelte fel ezzel a Jobbikot, most pontosan úgy komcsiznak Békés Mártonék. Tisztán hatalmi szempontból, bármilyen intellektualitás nélkül, a gondolati pusztaság közepén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2018. november 23. 22:43
Ez nem kiabálás, rikácsolni meg fröcsögni ti szoktatok. Főleg, amikor tételesen fel van sorolva, hogy milyen adófizetői pénzekből élnek és alkotnak a nagyon elnyomott ballib művészek, akik telekürtölik a világot a szörnyű elnyomatással meg diktatúrával. Még mindig ők vannak privilegizált helyzetben, ha állami pénzekről van szó. Ezzel kezdődött ez a bizonyos kultúrharc, erre nem tudtok semmit érdemben válaszolni, csak gyűlölködni, gyalázkodni, meg mellédumálni.
hátakkor
2018. november 23. 19:58
" gondolkodás helyett csak az üvöltés marad" Remek hogy a Mandi tolja ezt, de a Jámbor se nem gondolkodik, se nem üvölt. Súlyos eset.
mcfarlane
2018. november 23. 14:28
Micsoda aljadék félremagyarázása ez a helyzetnek. Plusz Jámbor szó szerint nem tud magyarul fogalmazni. Egyeztetési hibáktól kezdve minden van itt. :-O
Anonymtalan
2018. november 23. 12:22
Már bocsánat, de ha valaki beleolvas a Mércédbe, láthatja, hogy oda csak kőkemény Maoista komcsik írnak. Sőt a szerzők többsége még nyíltan és büszkén vállalja is. Erre jön a Csunderlik, ír egy vörös terrort mozsdató kávészünet cikket nálad. Aztán te meg reklámálsz, hogy lekomcsizzák érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!