Lügenpresse

2018. szeptember 04. 07:45

A német sajtó semmit sem változott azóta, hogy annak idején elsunnyogta a kölni szilveszter valóságát.

2018. szeptember 04. 07:45
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„»Szászország lényegében a német Magyarország. A Kelet, amely nem akar tudni a Nyugat liberális demokráciájáról. A Nyugattól csak pénzt akarnak, értékeket nem« – ezt írta a minap a Spiegelben Jakob Augstein. Az egyik legvéresszájúbb német hetilapban, amelynek legújabb címlapján lényegében lenácizzák az egész keletnémet tartományt. A Spiegel mindig élen jár a status quo védelmében, ordítva nácizik, diktátorozik, szapulja Magyarországot, Oroszországot, mikor kin kell csattannia az ostornak. A cikkeiből és címlapjairól sütő elitista megvetést és uszítást már régen ki kellett volna vetnie magából a német sajtónak, de miért is tennék, ha szinte az egész mainstream ebbe az irányba tart, ki mekkora intenzitással. Saját hibáikkal való szembenézésük azonban legfeljebb a közvélemény nyomására lángol fel néha, de épp a napokban bizonyították, hogy semmit sem változtak azóta, hogy annak idején elsunnyogták a kölni szilveszter valóságát.

Azóta, hogy augusztus 26-ára virradóra migránsok halálra késeltek egy fiatal német családapát, Daniel Hilliget, a német mainstream média és a vezető politikusok elképesztő erőket mozgatnak meg, hogy eltereljék a figyelmet a tüntetések okáról. A baj olvasatukban nem a gyilkosság, hiszen hát bűncselekmények mindig is voltak, európaiak is ölnek embert – az igazi baj a Németországot veszélybe sodró barna rettenet. Mindez nem új. Három éve is voltak zöldpárti politikusok Nyugaton, akik képesek voltak azt mondani, hogy az igazi veszélyt nem a terrorcselekmények jelentik, hanem a jobboldal erősödése. Ahogy Röszkénél is láthattuk, hogyan tornyosul két tucat fotós egy síró gyerek fölé, hogy aztán így manipulálják az olvasókat. Ugyanezzel a logikával a német sajtó figyelme a többezres tömegben felbukkanó balhézó szélsőségesekre irányult, velük azonosították az általános elégedetlenséget. Nyilvánvalóan nem karlengető kopaszokból állt az egész tömeg, de a logika tovább megy: a tüntetést az Alternatíva Németországnak és az iszlamizációellenes Pegida is szervezte, ők pedig Spiegelék szerint természetesen nácik, szóval aki a hívó szavukra utcára megy az... értik, ugye. Lutz Bachmann Pegida-alapító írta Telegram-csatornáján – azon a közösségi felületen, ahol nem tiltják le percenként a jobboldaliakat –, hogy míg a menekültek, a muszlimok, az iszlám, a menekültek által elkövetett bűncselekmények és a G20-csúcs alatt randalírozó antifák esetében muszáj differenciálni – a chemnitzi tüntetésen azonban mindenki náci. Ennél pontosabban nehéz megfogalmazni a német média hozzáállását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2018. szeptember 05. 15:19
A Fidesz-lakájmédia ugyanannyit elsunnyog. A mosolygó-kórus az EchoTV -ben pedig gondoskodik a jó hangulatról. A Fake-News is fegyver. ("Ilyen a világ és kell a fegyver...")
celoke
2018. szeptember 04. 23:11
"Ahogy Röszkénél is láthattuk, hogyan tornyosul két tucat fotós egy síró gyerek fölé, hogy aztán így manipulálják az olvasókat." A röszkei csatáról az orosz TV vágatlan felvételei voltak a leginkább sokatmondók. Azok mutatták be igazán a reménybeli agysebészeket és Mercedes-összeszerelőket.
karmazsin
2018. szeptember 04. 15:33
Javában valósul megfele a nagy project, nyilván nem fogják holmi igazság kedvéért leállítani. :((((
atila68
2018. szeptember 04. 13:55
Angela Merkel a Kelet-Német diktatúrában sajátította el az alapokat. Min vagyunk meglepődve?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!