A migránsválság három éve a mérlegen

2018. szeptember 10. 14:34

Egy menekültstátuszt szerző afgán férfi itt maradt – ahogyan a liberális újságíró óhajtotta.

2018. szeptember 10. 14:34
Békés Márton
Békés Márton
Mandiner

Bede Márton híres, migráns-marasztaló posztja így szólt 2015. szeptember 8-án: „AZT SZERETNÉM, HOGY MAGYARORSZÁGON NE CSAK ÁTUTAZZON TÖBB SZÁZEZER MENEKÜLT, HANEM ITT IS AKARJANAK MARADNI, ÉS MI TÁRT KAROKKAL FOGADJUK ŐKET.” Majd ezzel folytatta: „A 2015 közepén Európába érkező menekülthullámtól lehet félni, mint minden új és idegen dologtól. […] először segítsünk a rászorulókon, utána pedig álljunk neki kitalálni, hogy miként lehetne nekünk velük együtt jobb.”

Szinte napra pontosan, 2018. szeptember 9-én a következő hír jelent meg a magyar rendőrség honlapján: „A rendelkezésre álló adatok alapján a menekült státuszú 18 éves afgán férfi 2018. szeptember 9-én 3 óra körül Budapest V. kerületében, egy gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt.”

A következő tényeket lehet mindebből megállapítani. Egy menekültstátuszt szerző afgán férfi itt maradt – ahogyan a liberális újságíró óhajtotta. Azóta Magyarországon él, és volt két közszeméremsértő ügye, most pedig nemi erőszakot követett el, amely miatt keresik a hatóságok. Ez nekünk így – Bede Márton sorait átvéve – „velük együtt” biztosan nem jobb. Kíváncsian várjuk, hogy az újságíró– szintén saját szavaival – már nekiállt-e kitalálni, hogy ilyenkor mi a helyzet?

Szerintünk a következő: nem „az a baj, hogy továbbmennek”, hanem az, hogy itt vannak. Ugyanis egy migráns is elég a nemierőszak elkövetéséhez. A kérdés csak az, hogy a migráció – amelytől „lehet félni, mint minden új és idegen dologtól” (Bede Márton) – vajon efféle negatív következményeivel miért nem közvetlenül azokat éri el, akik azt bátorították és pozitív színben tüntették fel? Márpedig ezzel mindenki nyerne.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2018. szeptember 11. 11:05
Ha a mostani balllib politikusokon ujsagírokon művészeken , okoskodókon múlt volna akkor Gyerekeink jövőjét már évekkel ezelőtt feláldozták volna a politikai haszonlesés oltáran . Ha rajtuk múlik felemelt kézzel néztük volna végig hogy a kerítés nélküli Magyarországon keresztül masiroznak végig az Iszlam állam katonái gyerekek nők mögé mulva ..pillanatok alatt elfoglaltak volna egész európát. Aztán amikor Európa nyugati fele megtelt volna pár hónap alatt akkor jöttünk volna mi is. Egyszercsak azt vettük volna észre hogy először nem merjük a gyerekünket az utcára engedni aztán nem merjük nyitva hagyni a garázs ajtót egy percre sem aztan nem merünk metrozni buszozni aztán már már mi sem merünk egyedül az utcáta meni..ez annak a függvénye mennyi idegent látunk az utcán . Na ezt a Biztonságot amibe most élünk köszönhetjük az előrelátó Orbán Viktornak és a kormányának És a Fidesznek.
Emporio Ármányi
2018. szeptember 11. 10:19
Itt a biztonsági kamera felvétele. A tetű ballik már elkente, lehazudta volna a csillagokat is az égről. "Nincs is ott WC!" "Háhá, nem is volt erőszak!" Ez nem a bajai videó-tempó, baszod! http://www.origo.hu/itthon/20180911-video-az-eroszakolo-migransrol.html
yndi
2018. szeptember 10. 18:27
"Még 10-20 ilyen brutális gyilkosságot, vagy erőszakot lehetne idézni ebből az évből, aminek semmi köze nincs a menekültekhez, és lényegében visszhangtalan maradt." "Magyarországon ma több mint 10 ezer befogadott menekült vagy oltalmazott él, és több százezer nem magyar állampolgár. Ellenben nagyon régóta nem történt más ilyen eset Magyarországon, amit menekültek követtek volna el. Tényleg lehet azt mondani egy ember tettére, hogy ez 10 ezer ember viselkedését mutatja be?" "Nyilván nem az elkövető férfit akarom védeni, őrá remélhetőleg börtönbüntetés és kiutasítás vár, ha a bíróság úgy dönt. De hol kapnak akár csak tized ekkora figyelmet azok az áldozatok, akiket nem menekült támad meg?" "Természetesen erről az esetről is be kell számolni, még azt is el lehet mondani, hogy egy menekültről van szó. De nem tartjuk azt például disszonánsnak, hogy miközben a lúgos orvos nevét nem lehetett leírni, az arcát sokáig ki kellett takarni, addig az erőszakos menekült arcát és teljes nevét egyből nyilvánosságra hozták?" "Ennek az egésznek nem valamiféle PC-hez, és nem is a menekültekhez való viszonyhoz van köze. Hanem ahhoz, mik a magyar társadalom preferenciái. Meg akarja előzni az ilyen eseteket, meg akarja-e védeni a magyar nőket, vagy ezzel szemben csak háborogni akar egy jót a „mocskos muszlimokon”? Mert Magyarországon jelenleg nem muszlimok, nem pastuk, nem arabok erőszakolnak, vernek, ölnek meg magyar nőket, hanem leginkább magyarok." https://merce.hu/2018/09/10/magyarorszagot-csak-akkor-erdekli-a-nok-elleni-eroszak-ha-migrans-koveti-el/
Babivadász
2018. szeptember 10. 18:00
Szerintem nem kellene mindent más nyakába varrni! "Szerintünk a következő: nem „az a baj, hogy továbbmennek”, hanem az, hogy itt vannak. " Szerintem az a kérdés, hogy ki adott menekült státuszt neki ( nekik) ? Bede Márton liberális újságíró , vagy az Orbán-kormány? 3555-en kaptak magyar állampolgárokkal egyenlő jogokat és magyar személyi igazolványt. Délutáni órákban Budapesten egy belvárosi étterem mosdójában , hogyan tudta megerőszakolni a hölgyet úgy, hogy senki sem vette észre? Nyilván a hölgy szájában volt valami és ezért nem tudott sikoltozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!