Orbán beindította a kampányt az új Európáért

2018. augusztus 30. 11:04

Mára a keményvonalas migrációellenes retorika a mainstream európai vezetés sajátjává vált.

2018. augusztus 30. 11:04
Zgut Edit
24.hu

„Orbán zsarolási potenciálját a német és az olasz belpolitika jobbratolódásából, a bevándorlás, és EU-ellenes európai pártok megerősödéséből nyeri. Mára a keményvonalas migrációellenes retorika olyannyira a mainstream európai vezetés sajátjává vált, hogy a bevándorlás szabályozása Berlinben kis híján szétrobbantotta a szövetségi kormánykoalíciót. A Reuters júliusi felmérése szerint az establishment- és bevándorlás-ellenes pártok olyan mértékű előre törésével kell számolni a 2019-es EP-választáson, ami a jogalkotási folyamatokban betöltött szerepüket is felértékelné. Salvini pártjának olyan ütemben nőtt a támogatottsága, hogy európai pártcsaládja, a Marine Le Pen vezette Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) csaknem dupla annyi, 63 helyet szerezne a mostani 35 helyett az EP-ben.

Noha Orbán egyre látványosabb keretek között borul össze szélsőjobboldali politikusokkal, többször hangsúlyozta, hogy a Fideszt legfeljebb elzavarni lehet az Európai Néppártból. Stratégiáját feltehetően továbbra is arra alapozza, hogy a Néppárt hatalomtechnikai megfontolásból nem tervez megválni a 12 fős fideszes delegációtól. Erre utalt legalábbis, hogy a magyar kormány a német néppárti küldöttség kiszivárgott elvárását figyelmen kívül hagyva végül nem várta be a Velencei Bizottság állásfoglalását a Stop Sorosnak elkeresztelt törvénycsomag elfogadásával. A Salvinivel való találkozáskor pedig nyíltan ki is mondta, hogy nem elhagyni, hanem átalakítani szeretné az EPP-frakciót:”

azt szeretné, ha a Néppárt magáévá tenné keményvonalas migrációs álláspontját.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZolieM
2018. augusztus 31. 10:39
A teljesen hülyéken kívül elhiszi még valaki ezt a "menekültek" mantrát?
Csigorin
2018. augusztus 31. 10:11
ujabb uresfeju szokepicsa akinek fekete-faszhianya van.
Libsik haza!
2018. augusztus 30. 23:09
Kedves Csitri, Egyfelől úgy megkúrnálak, hogy kétszer meggondolod legközelebb, mielőtt firkálásba kezdesz. Másfelől öröm lesz nézni, ahogy majd próbálod magyarázni az oltári EU szintű bukást. Csatold fel a szopóálarcot kislibsi, mert szükség lesz rá!
makapaka2
2018. augusztus 30. 18:25
Nagyon helyesen teszi Orbán, remélhetőleg véghez is fogja tudni vinni, amit akar. Mindenhol kezd kinyílni az emberek szeme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!