Szelíd kérelem

2018. augusztus 04. 13:44

Nagyon szépen kérünk benneteket, ne röhögjetek a szenvedésen. Ne tapsoljatok olyan lelkesen a halálnak.

2018. augusztus 04. 13:44
Kocsis Árpád
Autonómia

„Esdve kérünk benneteket: ne legyetek már ilyen embertelenek.

A szűkszavú hírre reagálva, miszerint megöltek két migránst a Vajdaságban, ne keveselljétek az áldozatok számát. Hacsak mód van rá, és a szóra hallgattok még, kommentjeitekben tartózkodjatok attól, hogy hajtóvadászatra buzdítsatok embertársaitok ellen.

Kérve kérünk benneteket: ne legyetek már ilyen vérszomjasak.

Nem mondja itt már senki, hogy minden rászorulót közénk kellene fogadnunk, és lehetőség szerint segítenünk. Letett itt már mindenki arról, hogy a legnagyobb veszélyből menekülők mindegyikének hajlékot adjunk, hogy megszánjuk őket néhány falattal, hogy érdemesítsük őket pár békés szóra. Nem célja itt már senkinek sem, hogy megnyugtató megoldást találjunk a világraszóló botrányra – ezrek vízbefúlására, gyermekek eltűnésére, fiatalkorúak és asszonyok prostitúcióra kényszerítésére, az emberkereskedőknek történő kiszolgáltatottságra, a mostoha körülmények okozta összetűzésekre, az éhezésre, a nyomorra és az erőszakra…

Vagy legalábbis aki mondaná, hangosan már nem meri mondani. Aki segíteni próbálna, nyilvánosan már nincs mersze tenni. Akiben az emberség mégis megszólal, és szégyenérzete vagy fásultsága nem némítja el, annak lejáratás, szitok, megfélemlítés és üldöztetés a része.

Nagyon szépen kérünk benneteket, ne röhögjetek a szenvedésen. Ne tapsoljatok olyan lelkesen a halálnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. augusztus 06. 11:54
Le kéne szállni arról a magas erkölcsi parnasszusról, amit magatoknak ácsoltatok, kétszínű, hazug gazemberek. Addig ne is számítsatok empátiára, amíg azt érezzük, hogy a pofánkba hazudtok.
libantkomcsi
2018. augusztus 05. 20:00
Nagyon kérem a cikk íróját, hogy többé ne írjon butaságokat.
kurbitalis
2018. augusztus 05. 19:53
Ja! Szelíden, hogy aszonygya: Így gondozd a magyarodat A szarból jött magyarok Stb. Gilisztavállú, csökött, göthös lelkű farizeus álhumanista. Ránk hozzák a megszálló barbárokat, s mikor azok legyilkolásszák egymást az európaiak elleni merényletek, erőszaktételek közötti szünetekben, akkor tőlünk kér együttérzést szirupos fossal leöntött szózatban. A durva anyád érezzen együtt veled, ha ő nevelt ilyen beteg korcslelkűvé!
Negue
2018. augusztus 05. 18:22
Kocsis Árpád! Csak úgy kérdezem. Teljesen elmentek otthonról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!