Kilúgozta magát a Jobbik

2018. június 04. 14:55

A Jobbik eljutott a nemzeti radikalizmustól a polgári radikalizmusig.

2018. június 04. 14:55
Borbély Zsolt Attila
Borbély Zsolt Attila
Magyar Idők

„A kérdést inkább úgy formáznám meg: miként fogják ezek az emberek feloldani azt a lelkiismereti dilemmát, hogy nemzeti jelszavakat hirdető pártként a nemzet ellenségeivel szövetkeznek egy olyan vezető ellen, aki – amint arra az egyik legradikálisabb, egykor a Jobbik holdudvarába tartozó népvezér, Budaházy György is rámutatott – a legjobban kormányoz a rendszerváltás óta, efelett nemzeti víziója van, és a jelenlegi politikusgárdából kétségkívül a legalkalmasabb arra a szerepre, amelyet betölt?

Meddig lehet piros-fehér-zöld zászlókat lengetve együtt vonulni olyanokkal, akiknek pribékjei e zászlót a sárba taposták, szimbolikusan és ténylegesen egyaránt? Meddig lehet azt hirdetni, hogy Soros csak »ellenségkép«, hogy az egész kontinens kultúrájának eltörlésével fenyegető iszlám inváziót Orbán úgymond csak »politikai témává tette«, miközben a valóságban az európai ellenállás egyre többek által elismert első számú vezetőjévé nőtte ki magát?

Amint azt egy jó barátom megfogalmazta, a Jobbik eljutott a nemzeti radikalizmustól a polgári radikalizmusig. Addig a politikai irányzatig, amelynek a miniszterelnökségig emelkedett exponense, Károlyi Mihály először hirdetett meg nyíltan nemzetellenes programot, és amely irányzatnak a történelmi Magyarország szétverését köszönhetjük. Meddig fognak ehhez asszisztálni a Jobbik azon politikusai, akik egy nemzeti párthoz csatlakoztak egykor? Lesz-e erő bennük ahhoz, hogy visszafordítsák a pártot erről az útról, vagy némi lemorzsolódás mellett szép lassan beleszoknak új szerepükbe?

Úgy tűnik, az utóbbi forgatókönyv a valószínűbb, az egykori bajtársak bánatára és a nemzet kárára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2018. június 05. 17:51
A Jobbikról a legfrappánsabb cikket a napokban olvastam: https://kiettemeg.pestisracok.hu/2018/06/egy-sosem-letezett-part/ Idézet a cikkből (érdemes az egészet elolvasni): "A Jobbik csak nagyon kis részben volt a magyar radikalizmus pártja, sokkal inkább abból az elégedetlenségből táplálkozott, amelyet az örök vesztesek képviselnek. Akik számára egyik rendszer sem megfelelő, hiszen egyikben sem viszik semmire. Sosem tudták koherensen, egy világmagyarázaton belül maradva megindokolni az álláspontjukat. A néppártosodás pillanatára már teljesen olyanok voltak, mint a liberálisok, akik csak Orbánhoz képest tudnak valami identitást kiturizni maguknak."
zakar zoltán béla
2018. június 04. 21:49
100%
hátakkor
2018. június 04. 19:19
Az rendben lett volna, ha Zazriék OV helyett Fletónak mennek ki, vagy XMAS Gerinek, vagy Bettinek, vagy mindnek és azokat kilövik. A saját ligájukban. De az NBII-es csapat az NBI bajnokát akarta megverni. Van ilyen. Egyszer, kupameccen. Most saját csapatukban méregetik egymást ki bundázott és kivel.
hátakkor
2018. június 04. 18:40
Zsúrpubik. Zazri addig akar eljutni, hogy a Jobbik lista élén 5% felett végezzen és kikatapultozhasson az EP-be 4 évre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!