Milyen csalás?

2018. április 12. 07:07

A baloldali sajtó kelti a hangzavart furcsaságokról, a kommentelők pedig a közösségi oldalakon bujtogatják egymást.

2018. április 12. 07:07
Szikszai Péter
Magyar Idők

„Egymillió facebookozó nem tévedhet. A Fidesztől minden kitelik, hiszen diktatúra van. Két és fél millió ellenzéki szakértő szerint választási mutyi történt. Pedig valójában a fröcsögő DK-elnök hívei is sejtik, a választási csalás ügyének napirenden tartása csupán utóvédharc, kommunikációs trükk, gyászmunka.

A választási eredmények furcsaságai legtöbbször a felületes tudásból fakadnak, és mivel a csalódott tömeg fogékony az összeesküvés-elméletekre, könnyen manipulálható. A vádakat a hivatalos szakértők már cáfolták. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője szerint minden szabályosan zajlott.

Akik azonban nem akarnak hinni az iroda vezetőjének, azok vegyék alapul az EBESZ-t, amely azt jelentette, hogy minden rendben volt. Fontos különbséget tenni a választási bizottságok felkészületlenségéből adódó kisebb hibák és a szavazatok tényleges manipulálása között.

Az eddig nyilvánosságra került anomáliák ugyanis néhány száz „eltűnt” szavazatról szólnak, nem arról, hogy fideszes aktivisták kék cédulákkal szavaztak körzetről körzetre, aztán kijött a végeredmény, hogy 120 százalékkal nyert a Fidesz.

Kétségtelen, hogy valakik hibáztak például a Baranya megyei Bogdásán, ahol több volt a pártlistás szavazólap, mint ahányan megjelentek a szavazókörben. A bizottság a nemzetiségi voksolóknak egyéni szavazólap helyett vélhetően pártlistásat osztott ki. A mulasztást a törvény szerint korrigálták, ezért ott a pártok elvesztettek huszonöt-huszonöt szavazatot. Az újpesti 11. választókörzetben viszont a fideszes jelöltet húzták le tévedésből a szavazólapról, mégsem lett országos botrány.

Ne felejtsük, a szavazókörökben ott ülnek a pártok delegáltjai, hogy biztosítsák a törvényességet, a pártok szakértői pedig előzetesen ellenőrzik a választási informatikai rendszert! A voksokat papíron és digitálisan is rögzítik. Ha valaki belenyúlna az adatbázisba, a hamisítás kiolvasható lenne a jegyzőkönyvekből, és fordítva. A pártok az NVI-től még a jegyzőkönyveket is megkapják egy adathordozón beszkennelve. Ha súlyos, rendszerszintű problémákat látnának, tömegesen élhetnének jogorvoslati kérelemmel.

Eddig ilyen nem történt. Csupán a baloldali sajtó kelti a hangzavart furcsaságokról, rejtélyekről, a kommentelők pedig a közösségi oldalakon bujtogatják egymást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natali
2018. április 12. 16:51
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Keresek valakit, aki meghív. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Fotóim és videóim a https://goo.gl/8t5K16 webhelyen ))) Csak ott kommunikálok)
2006erlelo
2018. április 12. 14:27
Szerencsétlen bukottak most csalásról fröcsögnek.Ez az ő műfajuk, úgy a fröcsögés és a csalás.Mindíg diktatúra, csalás van, mikor nem ők vannak hatalmon.Fő ideológusuk, az öszödi böszme maga ismerte be a 2006-os választásokon történt csalást, ezt tagadni nem lehetséges, kizárt.Magam is egy nagy körzetben voltam bizottsági tag, részletekkel nem untatnám a nagyérdemüt, de az a rögvalóság, hogy ott csalni teljességgel kizárt.Aki ilyesmiről hőbörög, és ezt bizonyítani nem tudja, azt futóbolondként kell kezelni.Jó, próbálkoznak szerencsétlenek,valamiGulyás ember most a reménységük, tudják ez a kártékony megélhetési festő és középület mázoló boldogtalan.Rossz lehet nekik így élni, de hát ez van.Kéretik hozzászokni.
Georgios Kyriacos Panayiotou
2018. április 12. 10:36
Az anyád picsája te!
anegy_
2018. április 12. 09:53
Csak csinálják nyugodtan a "cirkuszt", az kell az ellenzék szavazási moráljához. A "kenyeret" meg megbecsüli a 2/3! Közben ámul- és bámul, hogy milyen ostoba, rosszindulatú, kétszínű hazaáruló banda az ellenzék összes számlálhatatlan párt-vezére- vezetősége- támogató alkesz oligarchái! Így legalább újabb közeli élmény lesz, a 2019-es választásokhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!