Összeomlott a kormánykommunikáció

2018. január 19. 12:30

Kijelenthetjük: január harmadik hetében a kormány kommunikációja összeomlott.

2018. január 19. 12:30
Stumpf András
Heti Válasz

„Németh Szilárd Fidesz-alelnök is azt mondta a hét elején, hogy »oltalmazottakról« van szó.

Csakhogy ha ez így van, akkor nem feltétlenül kell kell visszatérniük hazájukba, s akkor bizony a magyar állampolgárokkal megegyező támogatásokra jogosultak. Nem a kisujjunk, hanem a Pintér Sándor belügyinisztériuma által felügyelt Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal szerint.

»Mi történik, ha a hatóság döntésében menekültként vagy oltalmazottként ismeri el a menedékkérőt?

Ebben az esetben a külföldi menekültként vagy oltalmazottként a jogszabályban meghatározott korlátozásokat kivéve a magyar állampolgárokkal azonos jogokat fog élvezni. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal számos támogatást és segítséget nyújt a menekült illetve oltalmazott státuszt megszerző személyeknek, annak érdekében, hogy az elismert személy minél hamarabb beilleszkedhessen a magyar társadalomba

Létezik ideiglenes, jogokkal nem járó státusz is, de az nem az oltalmazotti, hanem a befogadotti. Kaptak olyat is migránsok tavaly. Csak épp keveset. 2017 januárja és novembere között Magyarország 95 embert ismert el menekültként, 73-at befogadottként, a túlnyomó többséget, 980 embert viszont oltalmazotti státuszba vette. Őket segítik, hogy beilleszkedjenek a magyar társadalomba. Ha ideiglenesen vannak itt, akkor mégis minek?

A választ olvasóinkra bízzuk, azt viszont kijelenthetjük: január harmadik hetében a kormány kommunikációja összeomlott.”

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik