Orbán-fillérek

2018. január 04. 07:31

Ezek most tényleg ennyire izgulnak, vagy csak festik magukat?

2018. január 04. 07:31
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„Egy országot egy nap alatt el lehet veszíteni. Ezt az aggodalmat üzeni a tél, ezt a félelmet táviratozza a jelenbe 2002, ez a szorongás tartja fogságban a lelket, ahogy közeledik a választás. Így aggódik az „újságban” – az idézőjelek használata a sanyarú sorsú hírportál esetében sajnos indokolt – a párt és a kormány jeles ideológusa. Ezek most tényleg ennyire izgulnak, vagy csak festik magukat? – merülhet fel az álmélkodó szemlélőben a kétforintos kérdés. (A pénznemre lentebb még visszatérek.)

Hát igen: pár nappal ezelőtt elkezdődött a választási esztendő. A 2006 ősze óta ötödik sebességben pörgő kampánygépezetek hatodikba kapcsolnak. Minden korábbinál viharosabb nyomulásra számíthatunk. Csak remélhető, hogy egészséges csaták is lesznek ezenközben, minthogy a szanaszét szabdalódott ellenzéki mezőnyben viszonylag kevesen lehetnek olyan kihívói a rezsimnek, akiknek futná hatfokozatú váltós harci járművekre is.

A 2002-ben történtek valóban keserű emlékként kísérik végig Orbán Viktor politikai pályafutását. A szinte már megnyert, ám a szavazófülkékben váratlanul mégis elveszített tizenhat év előtti megméretés kudarcából számtalan fejlemény fakad. Egyebek közt az, hogy bármit mutatnak a nyilvános közvélemény-kutatási adatok – és akármit a sokkal kevésbé egyértelmű számokkal pettyezett belső használatú felmérések –, pihenni-puhulni egy árva pillanatra sem szabad. Az elbizakodott katona pocsék katona. Ha nincs tűz, semmi sincs – és akkor minden elveszhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2018. január 05. 07:12
"Ám abban, hogy Orbán Viktor és köre kéri el saját használatra hívei – akik, mint tudjuk, zömmel nyugdíjasok – pénzecskéjét, van némi extra pikantéria. Azok után okvetlenül, hogy hosszú ideje ömlik ránk a közpénzmilliárdokból finanszírozott, közérdekű tájékoztatásnak hazudott agypusztítás."
tevevanegypupu
2018. január 04. 22:49
Albertem, Orbán 2002-ben és 1998-ban is úriemberként viselkedett az ellenzékkel..pedig tudta milyenek. Na ilyen többet nem lesz..magukat ütni, rugni, földre teperni kell..sajnos még akkor is megmaradnak 1919 óta..Látja magát is elég volt csak jól megfizetni..
Senye Péter
2018. január 04. 12:15
Árulástól, hátbatámadástól lehet tartani, de főleg a közömbösségtől. Mert mint Bruno Jasienski megírta, a közömbösség segíti az árulást és hátbatámadást.
Kanóc
2018. január 04. 11:57
Hát persze, nincs is komolyabb ellenfele a Patásnak, mint a hazai bukott ellenzéki összefosás és a dagadt hózentrágeres Független Médiaribancai. El van ez tájolva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!