Időutazás

2017. december 20. 08:35

Vita, veszekedés, üzengetés, a végén pedig – igaz, ez már 2014 elejére datálható – az óriási bukást hozó megegyezés. Ha megnézzük a jelenlegi állapotokat, nehéz érdemi eltérést találni.

2017. december 20. 08:35
Katona Mariann
Magyar Nemzet

„A szereplők lényegében ugyanazok. Itt van az MSZP – csak éppen Mesterházy Attila után már Molnár Gyula vezeti –, itt van a Demokratikus Koalíció – változatlanul az egyetlen vezető, Gyurcsány Ferenc irányításával –, és itt vannak a kisebbek, az Együtt, a Párbeszéd, vagy éppen az örök túlélő, Fodor Gábor. Hogyan is zajlott ez 2013 telén? A nyilvánosság mellőzésével, zárt ajtók mögött egyeztettek, mondván, majd akkor állnak a sajtó elé, ha megállapodtak. A részletek azért csak kiszivárogtak, naivitás lenne azt hinni, hogy az ellenérdekelt felek nem élnek a nyomásgyakorlás eme nemes eszközével. Vita, veszekedés, üzengetés, a végén pedig – igaz, ez már 2014 elejére datálható – az óriási bukást hozó megegyezés.

Ha megnézzük a jelenlegi állapotokat, nehéz érdemi eltérést találni. Jóindulatúan számolva a tíz százalékon álló pártok hónapok óta egymással foglalkoznak. Teljes összefogás, részleges összefogás, közös lista, önálló lista, koordinált indulás, közös miniszterelnök-jelölt, külsős miniszterelnök-jelölt, listavezető – erről szól minden. Ráadásul ez még csak a technikai része, nézzük a személyi kérdéseket. Botka László jött, megérkezett, ment. Most kivételesen ne ássunk nagyon mélyre, hogy önszántából, vagy mások jóindulatának következtében. Lattmann Tamás akart jönni, meg akart érkezni, de még mielőtt ez megtörtént volna, máris ment. Balázs Péter jött, de már meg sem érkezett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2017. december 20. 16:43
két megjegyzésem volna a kritikusokhoz. 1, nem csak a pártokon múlik egy választás eredménye, a választói akarat sok nyom a latba. Ha az ellenzéki pártok most nem segytenek akkor maga a választó a maga kollektív bölcsességével meg fogja találni a legesélyesebb ellenzéki jelölteket. Szemben 2014 -gyel ma hiszterizálva van a társadalom és mindenkinek tele van a fasza a háborús retorikával. Nyugalomra és békére vágynak az emberek, amit a fidesztől nem kapnak, mert az állandó harc , a soha nem konszolidálódó konfliktus a rendszer lényege. 2014 ben nem volt átjárás az ellenzék jobb és baloldala között, ma jelentős az átszavazási hajlandóság 2, Lehet gúnyolódni az összefogáson, de az utolsó pillanatban összeállt ellenzék buktatta meg a szocikat 98 ban, akik sokkal jobban vezettek mint ma a fidesz. Az első fordulót meg is nyerték mint a pinty.
Mich
2017. december 20. 14:01
Most már le van fixálva: ezt a Nagy Összefosás című sokfelvonásos színdarabot a libsi-bolsi-nácik négyévente eljátsszák, kisebb variációkkal, de a vége, természetesen, mindig ugyanaz: óriási bukás és újabb Fidesz-kétharmad. A nagyja zavaros és unalmas, de a végének mindig lehet örülni.
makapaka2
2017. december 20. 11:12
Miért kell naponta ezt a Somfait szemlézni, elrontja az ember napját, már a látványa is.
Kanóc
2017. december 20. 11:12
A Jobbik kimaradt a felsorolásból, kedves Mariann. Mint Somfai leltárából is. Hejjába nu, az elkurvult MN, HV a Népszavával kéz a kézben mossa Zázricsek szaros gatyáját. És csak mossa, mossa mossa.... A végén már gatya sem marad, csak egy nagy rakás szar. Azt meg majd elmossa a békés polgári 4/5-ös polgári orbánizmus. Oszt jónapot. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!