A Momentum újabb pirruszi győzelem felé?

2017. november 12. 09:57

A Momentum legfőbb baja, hogy iszonyúan reaktív.

2017. november 12. 09:57
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A Momentum Mozgalom első ránézésre újabb lehetőséget kapott az ismertsége bővítésére a civilek szabályozása elleni népszavazással – a kellő számú aláírás összeszedésére persze aligha, mert az ellenzéki pártok szolidaritása nyilvánvalóan esett az NOlimpia óta az új generációs párt iránt, segíteni valószínűleg nem fognak neki, ahogy – paradox módon – a civilek sem fogják szívesen fogadni egy párt fellépését az ügyben, ha az érdekükben történik is. A népszavazási kampány leginkább csak választási kampánynak lesz jó, és a Momentumot teheti ismertebbé, noha nehéz lesz elmagyarázni a választóknak, miért NE legyen »átlátható« a civilszervezetek gazdálkodása. (...)

A Momentum legfőbb baja, hogy iszonyúan reaktív. Egyrészt olyan stratégiára alapoz, ami a többiek kudarcára számít és ettől teszi függővé a párt eredményességét (hiba!), másrészt a Fidesz által alakított napirendre reagál, issue-tól issue-ig (=ügyek mentén) botorkál, tehát meg sem kísérli felborítani azt a pályát, amin így csak elhanyagolható erejű játékos marad. A Momentum szellemi frissesség és kreativitás helyett fizikai fáradtságot és lábmunkát ígér a támogatóinak. Éppen az ellenkezőjét annak, amit óvatos szimpatizánsaiként vártunk tőle. Visszatérve a most készülő népszavazásra, arra számítok, hogy lesz eredménye a Momentum számára, de olyan alacsony hatékonysággal, hogy legfeljebb pirruszi győzelemnek lehet majd nevezni. Azt erőltetik, ami egyszer már bevált – noha azt sem tudták utána kihasználni –, csak éppen sokkal kedvezőtlenebb, és a népszavazás fideszes-sorosozó meghekkelését is ideszámítva sokkal kockázatosabb kontextusban teszik, miközben elfecsérlik az idejüket és nagyon alacsony a hatékonyságuk a befektetett idő, pénz és energia szavazatokba konvertálásában. Mindent összevetve a megrekedettség és a vezetési elégtelenség szimptómáit mutatják. Sajnálom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2017. november 13. 16:25
És most itt áll tanácstalanul Béndek, kezében a szavazócédulájával.
atila68
2017. november 13. 07:44
Ha meghallgatsz egy hírblokkot A Rádióban, valami elképesztő az úgynevezett demokratikus úgynevezett ellenzéki tömörülések felülreprezentáltsága. A Momentán még így sem fér bele.
Pikkelő
2017. november 12. 21:08
Nem nevezném pirruszi győzelemnek, ha valamelyik párt végre elkeni a fidesz száját. Az utóbbi időkben ez elég ritkaság számba ment. Igazából a növekedési ütemük a figyelemre méltó.
Peter8811
2017. november 12. 17:56
ÁVH-s unokák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!