Szabadság, egyenlőség, testvériség

2017. november 16. 22:18

A szélsőséges liberalizmus és a kommunizmus alkalmasint nem a végtelenben, hanem Budapesten a belvárosban találkoznak, és örülnek egymásnak.

2017. november 16. 22:18
Aristo
Pesti Srácok

„A Liberálisok nevű nano-párt jeles képviselője, egy Bősz Anett nevezetű fehérnép szükségét érezte, hogy nyilatkozatot tegyen az egyházak oktatási tevékenysége kapcsán, a »168 óra« nevezetű, mértékadóan elfogulatlan kiadvány lapjain. Nem az első alkalom ez, hogy a nevezett hölgy mindenféle kijelentéseket tesz közügyekben, mondhatni szokása ez néki. Megnyilvánulásai többnyire történelmi mértékű jelentéktelenségükről híresülnek el. Legutóbbi szösszenete is csak azért érdemel említést, mert ragyogóan alátámasztja azt, miszerint a szélsőséges liberalizmus és a kommunizmus alkalmasint nem a végtelenben, hanem Budapesten a belvárosban találkoznak, és örülnek egymásnak.

Anettka felháborodását az a tény váltotta ki, hogy az egyházi iskolába járó gyerekek nagyobb egy főre eső támogatásban részesülnek, mint az állami iskolákba járó társaik. Ennek roppant egyszerű oka van, az állami normatíván túl ők ugyanis még az egyháztól is kapnak támogatást. Most gondolják el: többet kapnak. Szörnyű. Szerinte ez ellentmond az állam és az egyház »szétválasztásának« szent liberális elvének.

A fékezhetetlen, bősz (bocs!) antiklerikalizmus a haladás gondolkodásának évszázadok óta szubsztanciális eleme. Mivel a király hatalmát akarták megdönteni, le kellett rombolni az egyházat is, mint a trón egyik oszlopát. Az egyházkritika legszebb példáját azután a francia forradalomban – az utolsó rabszolgalázadásban, ahogyan Nietzsche nevezte – láthattuk, mikor a guillotine volt az emberiség jókra és rosszakra való felosztásának eszköze, mellyel, mintegy kritikailag, igyekeztek a csőcselék hóhérainak kezére adni minden egyházi személyt. Ez volt tán az első történelmi pillanat, mikor a haladó libsizmus és kommunisták céljai valamint módszerei is összefonódtak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avízazúr
2017. november 18. 11:28
Szent István foglalata törvénybe és 850 évig volt érvényben a tized fizetéséről szóló törvény. Sokáig terményben adóztak később pénzben szedte/szedette be az egyház.
fogas paduc
2017. november 17. 11:55
Pannonhalma évtizedek óta híres a középiskolájáról. Csak azt tudnám meglérteni, hogy az átkosban miért tanítatták ott előszeretettel a pártkáderek gyerkőceit.
Pikkelő
2017. november 17. 10:49
A hitlerizmus első jele, hogy valaki elfogadja, hogy egy az ellenség a judeo-bolsevik-plutokrata.
Bástyaelvtárs
2017. november 17. 09:26
Elképesztően szánalmas , h már a francia forradalmat és azok jelszavait is mocskolja ez a söpredék. Egyszerűen képtelen elviselni még a szabadság szót is... Ha az ilyen gyökereken múlna visszaállítanák az abszolutizmust az egyház minden jogosítványával együtt. És persze mindezt ostoba és értelmetlen módon összekapcsolja a kommunizmus elleni harccal. Holott most nem a kommunista eszmék terjedését, a sztálinizmust kell féken tartani hanem a nacionalista eszmék terjedését, az ilyen orbán féle posztkommunista autokráciák expanzióját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!