A magyar modell kudarca

2017. október 30. 07:11

Senkinek ne legyenek illúziói: a magyar gazdaság máris súlyos válságban van.

2017. október 30. 07:11
Torba Tamás
Magyar Nemzet

„Az elmúlt évtizedekben Magyarország mindig emlegetett fő vonzereje a szakképzett munkaerő volt (a köznép felé nem reklámozott óriási adó- és járulékkedvezmények, támogatások mellett). Most ez tűnik el. Ha a tőkekiáramlás is elindul, a hazai tőke önmagában kevés lesz az összeomlás elkerüléséhez.

Ahogy egy ismert autóversenyző mondta: nyomni a gázt – azt mindenki tudja. Na de megállni... Valamit megszerezni könnyű. Viszont működtetni…

A mondás a politikában is igaz. A hatalom megszerzéséhez és megtartásához egy bizonyos fajta tehetség kell. Az állam hatékony, közjó érdekében történő működtetése más lapra tartozik. Ezt a mondatot kevés magyar politikus tudja értelmezni. Az utóbbi évtizedekben pártállásuktól függetlenül valamennyien diszlexiásnak bizonyultak. Ezt igazolja a mostani krízishelyzet is. Senkinek ne legyenek illúziói: a magyar gazdaság máris súlyos válságban van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2017. október 30. 14:22
Madarat tolláról, embert barátjáról! Torba Tamást főnökéről, Simicskáról lehet megismerni. TORBA TAMÁS Magyar Nemzetben teszi közzé dezinformációs propaganda szövegét, erre fizet gazdája Simicska. Terjeszti a rémhírt: "a magyar gazdaság máris súlyos válságban van." MOSZKVA NEM HISZ A KÖNNYEKNEK címmel szovjet film volt, amely 1980-ban Oscar-díjat kapott a legjobb idegennyelvű film kategóriában. Az érzelemtől és Simicskától vezérelt Torba Tamás NEM HISZ A TÉNYEKNEK. Súlyos veszélynek tartja a magyarországi bérek jelentős növekedését is, és elviselhetetlennek tartja a munkaerőhiányt, ezért csatlakozik Scheer Sándornak, a Market Zrt. egyik vezetőjének véleményéhez, aki az építőipar munkaerőgondjait (BÉREMELÉS HELYETT) pakisztáni, indonéz és vietnami vendégmunkások behozatalával kívánja orvosolni.
Senye Péter
2017. október 30. 12:12
A magyar gazdaság felépítése és tulajdonosi szerkezete nem jó. A kormány ezen sziszifuszi munkával jó irányban változtat. Ha sikerül, történelmi tett lesz.
catalina9
2017. október 30. 11:00
Torba elvtárs Voncsány elvtárs előtt sepregeti az utat..
Mich
2017. október 30. 10:55
Simicsicska hablatyol...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!