Ami erőszak és ami nem az

2017. október 26. 16:12

Nagyon nehéz eldönteni, hogy a hatalommal rendelkező tanár, rendező, vagy akárki más, a hatalmával hódít, vagy a hatalmával visszaél, amikor hódít.

2017. október 26. 16:12
Ratius
kiettemeg

„Van nekünk egy amúgy tehetséges színházi emberünk, a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezető tanára és a Vígszínház főrendezője, akiről kiderül, hogy meglehetősen furcsa módon közelít a női nemhez. Hogy ismeri-e a normális, egyenrangú, szereteten alapuló kapcsolatokat, hogy képes-e ilyesféle viszonyt teremteni és fenntartani, azt az újságolvasók nem tudják, de azt ma már mindenki tudja, hogy Marton előszeretettel vadászik fiatal nőkre, státuszával pótolva személyes varázsát. Vigyázat: a hatalom szexi. Nagyon nehéz eldönteni, hogy a hatalommal rendelkező tanár, rendező, vagy akárki más, a hatalmával hódít, vagy a hatalmával visszaél, amikor hódít.

Továbbá vigyázat azért is, mert a dominancia-játék elég szokványos szexuális móka. Viszont előre megbeszélve röhejes. Az igazi dominancia-játékról csak akkor derül ki, hogy tetszik-e a résztvevőknek, amikor már benne vannak. Azaz a közszexualitásúvá vált rendező elég nehéz terepre szorult nemi vágyaival. Ő bizonyára élvezi a dominancia-játékot, de nem tudhatja előre, hogy partnerének fog-e tetszeni. Ha igen, az öröm kölcsönös.

Ha nem, hát lehet hazamenni…

Illetve, igen, értem én, hogy nem lehet, vagy nem olyan egyszerűen lehet. Értem én, hogy a nőkben van hajlam arra, hogy ne hagyják cserben a sokat remélő pasit, dacára annak, hogy ők nem akarnak semmit. Van hajlam arra, hogy behódoljanak az erősebb akaratnak, bár nem szívesen teszik. De azért lássuk be: amit Marton elvárt, kikönyörgött, kizsarolt (inkább afféle érzelmi, tudati, helyzetbetaszítós zsarolással), az nem említhető egy lapon a valódi véres-pofozós, leteperős, lábszétfeszítős erőszakkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2017. október 26. 18:11
Azért ez nem így van. És nem igazán értem, miért nem tud megállni mindenki valahol középen. Kivéve persze, ha az illető pukkasztani akar. Aligha hiszem, hogy bármelyikünk is olyan világban akar élni, ahol morálisan elfogadható, ha egy férfi úgy ismerkedik a nővel, hogy letolja a nadrágját és puszit kér, a farkára teszi a kolléganője kezét vagy nekitolja a falnak a rajongó tanítványt. Ha úgymond "dominanciát játszik", olyannal, akinek a szexuális vonzalmáról előtte nem győződött meg. Apaként, férjként és állampolgárként is azt gondolom, ne játszhasson senki ilyet, ameddig a másik "játékos" nem egyezett bele. Mert ez nem intimitás, hahó! Ha a barátnőm vagy a feleségem kezét teszem a moziban a farkamra, tőle kérek szopást az autóban és róla szaggatom le a ruhát váratlanul - az intimitás. Igenis, ennek tilosnak kell lennie. Nem azért, mert "nem kellemes", hanem azért, mert civilizált emberek vagyunk. A civilizációnak az a lényege, hogy nem kényszeríthetünk másokat kényünkre-kedvünkre, hanem csak ismert és elfogadott szabályok szerint. A mi "fehér" vagy "európai" civilizációnk lényege egyenesen az, hogy igyekszünk a kényszer mennyiségét minimalizálni. Az intimitást megelőző férfi-nő viszonyban különösen igazodjunk ehhez a normához. Az intimitás körébe lépve már olyan szabályokat alkotunk magunknak, amilyeneket akarunk. A mi civilizációnkban kölcsönösen, mert az intimitáson belül is egyenlőek vagyunk. (Az iszlám világban a férfi joga az intim szférában szabályokat alkotni. Előtte ott is világos szabályok vannak. A szóban forgó játékok ott is tilalmasak, de a nők adás-vétele például nem.) Azt máshol már magam is szóvá tettem, hogy ha egy hetven éves férfi udvarol egy huszonéves hölgynek, de nem kényszeríti semmire, az lehet, hogy "nem kellemes", de az egyértelmű elutasításig nem is zaklatás. De a határok a civilizációnk erkölcsi hagyományai szerint igenis meghúzhatók, és húzzuk is meg. Ez nem "karantén", csak KRESZ. És ha az intimitás felé haladva a "ráutaló magatartás" (ami valóban izgalmas játék lehet, bár gyakorta csupán csak szemérmesség) nem egyértelmű, akkor van szánk és nyelvünk, s meg tudjuk kérdezni, hogy a másik valójában mit szeretne és mit nem. Ez ilyen ilyen egyszerű.
békalepcse
2017. október 26. 16:41
Valamikor igen régen történt, egy csalódott menyecske szabályos elszámolást küldött a volt pasijának, mert a végén nem vette feleségül.... Az utolsó palacsintáig bezárólag, a szeretkezéseket is beárazva, követelte a szerinte számára járó elégtételt. Ezek a ribik is hasonló módon nyújtják be utólag a számlát, úgy, hogy egyébként megkapták a remélt lehetőséget, csak most aljaskodnak, mert tehetik.
Greffiti
2017. október 26. 16:25
Az a nő, akinek a IQ-ja meghaladja a 20-at, az pontosan eltudja dönteni. Egyébként meg azokat a nőket sajnálom, akik nem engedtek a "hódításnak" ezért vidéken játszottak egész életükben, nem kaptak lehetőséget filmezésre, stb.stb.. A díványos ribancok meg így jártak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!