Berlin helyett Párizs vezeti majd az EU-t?

2017. szeptember 14. 08:26

Németország kénytelen eddigi liberális politikai nagyvonalúságát korlátozni.

2017. szeptember 14. 08:26
George Paul Hefty
Heti Válasz Online

„Az Alkotmánybíróság alelnöke joggal vetette fel az eddig elhallgatott kérdést: vajon miért érzik az iszlám képviselői feljogosítva magukat arra, hogy bizonyos vallási igényeket támasszanak az állam átalakítására? Kimondatlanul ez azt jelenti: ennek a forgatókönyvnek a lehetőségét és sikerét meg kell előzni azzal, hogy időben visszaszorítják az egyes vallások befolyását az államéletben – ami a semlegesség jegyében a kereszténységnek is korlátokat szabna.

Ha ez így lesz, Németország jogrendje erősen világias irányba indul el – felmérhetetlen társadalmi következményekkel. Eközben Franciaország lesz az európai politika mértékadó állama – Emmanuel Macron elnök előtt adott esetben hosszabb kormányzási ciklus áll, mint amit még Merkel befuthat. Így Nagy-Britannia EU-ból való kivonulása után – az első világháború óta először – Franciaország lehet formálisan is Európa meghatározó hatalma. Emellett Németország mindinkább érzi, mekkora kínai ipari »felvásárlási« hadjáratnak van kitéve. Ahhoz, hogy mindezen belföldi, európai és globális »elvárásokat«, többnyire követeléseket, esetenként zsarolásokat kivédje, Németország kénytelen eddigi liberális politikai nagyvonalúságát korlátozni, a társadalmát erre ráállítani, és átmenni defenzívába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. szeptember 16. 08:11
Majd Soros elvtárs eldönti, hogy mi legyen...
csurcsányi
2017. szeptember 14. 17:20
Macron majd felgyorsitja az EU-EXIT folyamatát, 2-3 év alatt sikerülni fog neki.
balsors
2017. szeptember 14. 17:19
Pénz fog beszélni, nyomor meg álmodi.
formaegy
2017. szeptember 14. 15:55
"Emmanuel Macron elnök előtt adott esetben hosszabb kormányzási ciklus áll, mint amit még Merkel befuthat. Így Nagy-Britannia EU-ból való kivonulása után – az első világháború óta először – Franciaország lehet formálisan is Európa meghatározó hatalma. " Ja. Bajnai is (most Botka) úgy állt ki a pódiumra, mintha ő lenne a császár.))) Macron? Milyen is volt a szavazati arány?)))) Milyen a megítélése?))) Bár, ha figyelembe vesszük seperc alatt hogyan tudtak Ukrajnában a népirtók ( német-amcsi) puccsot csinálni - a ? eltűnt. Gyalázat, hogy elmebajosok bandája hogyan tudja gerincre vágni seperc alatt Európát. Georg Paul Hefty 70 évesen éli második gyermekkorát. Tudjuk be gyermeki hülyeségnek.))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!