Hazafias nevelés, hazafias életérzés

2017. augusztus 08. 09:25

Ennek az egész elképzelésnek csakis olyan értelmet lehet találni, ami arra enged következtetni, hogy a kormány olyan emberanyagot akar összerakni, amit csak összeszereléssel képes elérni.

2017. augusztus 08. 09:25
Csarnó Ákos
Reflektor

„Akárhogy is nézzük, a tesiórákon kívül ennek az egész elképzelésnek csakis olyan értelmet lehet találni, ami arra enged következtetni, hogy a kormány olyan emberanyagot akar összerakni, amit csak összeszereléssel képes elérni. Nem kiművelt, önálló gondolkodásra, elemzésre és később szintézisre képes magyarokat, hanem egy 19-20. századi világképre alapozott társadalom építőkockáira hasonlító, általa és így  önmagukat magyarnak nevezőkre van szüksége.

De ha már valódi hazafiasság, akkor nézzünk legalább egy példát! Fentiekkel párhuzamosan miért nem kezdeményezi a kormány, hogy legyen például alapvető pénzügyi ismeretek oktatása? Ahol mondjuk a bevételekről és kiadásokról, a hitelről és a munkabérről lenne szó. Meg az adózásról, adómorálról. Fogyasztóvédelemről. Ezzel miért nem foglalkozik a kormány? Talán csak nem azért, hogy a bankoknak kiárusítsa a devizahiteleseket vagy esetleg a haveri pénzügyi cég bedöntésével százezrek jövőjét Questorozza el?

Ha így nézem, akkor ez a kormány a legnagyobb hazaáruló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2017. augusztus 09. 10:50
A közösséghez tartozás érzése erőt ad. A jelenlegi társadalmunkban a közvetlen családhoz még csak van kötődés, de pl. egy felekezethez, egy nemzethez már igencsak ritka. Valaha az emberek úgy tudták, h. az, h. hová, minek születtek, isteni terv szerint történt, akár, és hűséggel, kötelezettségekkel jár, éppúgy, mint a családhoz tartozás. Ettől a szilárd, v. kevésbé szilárd hittől, ami a nevelés következménye is volt és a közszellemtől semmiképp sem idegen, a nemzetnek nevezett közösség is erősebbé vált, nemcsak az egyén, aki hitt ebben és adott esetben áldozatra is kész volt, nemcsak önmagáért. Szerintem pozitív, h. a hazaszeretet, a tágabb közösség iránt érzett felelősséget a kormány az oktatáson keresztül szeretné a köztudatban visszavezetni. A teljes széthullás egyénekre, egyéni érdekekre lecsúszás a tudjunk egymásért harcolni, ha kell vérünk ontani alapálláshoz képest. Nincs még olyan messze az idő, mikor a magyar társadalom nem elhanyagolható része erre képes volt.
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 09. 01:29
Ákoskám, egy kis olvasni való április havából. Csak hogy ne hülyén halj meg. http://eduline.hu/kozoktatas/2017/4/25/Uj_tantargy_a_szakgimnaziumokban_kotelezo_l_BG7TDQ részlet a cikkből: "... a mostani 9. évfolyamosoknál kísérleti jelleggel már elindult a pénzügyi tudatosságra nevelő új tantárgy oktatása. Jelenleg értékelik a kezdeményezés eredményeit, 2017. szeptember 1-jétől pedig minden 10. évfolyamba lépő diák fél év vállalkozói ismeret és fél év pénzügyi ismeret elsajátítását kezdi meg."
útonjáró
2017. augusztus 08. 23:42
a Kerekes Band-ben jó vagy, Ákos... a politikában (LMP) nagyon nem...
Peter8811
2017. augusztus 08. 22:42
Ez tiszta Újhelyinek néz ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!