A vasmacska halála

2017. július 06. 17:01

Valaki halkan, de határozottan Roderick Duchatelet fülébe súghatná, hogy az Újpest nem a családi kincstár része. Nem zánkai nyaraló, matyó hímzéses terítővel a falon.

2017. július 06. 17:01
Sinkovics Gábor
Nemzeti Sport

„Valaki halkan, de határozottan Roderick Duchatelet fülébe súghatná, hogy az Újpest nem a családi kincstár része. Nem zánkai nyaraló, matyó hímzéses terítővel a falon, nem gyémánttal díszített gyűrű, amelyet unott mozdulattal lehet a kredencfiókba tenni, és nem pillekönnyű strandlabda, amellyel játszani lehet.

(...)

És a csapathoz tartozik név, színösszeállítás és címer. Ezeket mi, szurkolók cipeljük magunkkal, boldogan, sírva, büszkén és világfájdalommal megáldva. Mert a csapat mi vagyunk, lila-fehérben, piros-kékben, zöld-fehérben, piros-feketében, mi magunk vagyunk, akik győzünk, akik vereséget szenvedünk, és azok is mi vagyunk, akik megvesszük a szent dresszt, magunknak vagy a gyerekeinknek, és megsimogatjuk a címert, ha épp olyanunk van.

A címert, amelyet most megváltoztattak.

A címert, amelyet most Roderick Duchatelet újító szándékkal megváltoztatott. Nagy hiba volt. Az újpesti szurkolók érthető kínjukban-keservükben a formája alapján vécédeszkának nevezték el, és alig van közöttük, aki szimpatizálna vele. Szombatra tüntetést szerveznek a drukkerek, mondván: vissza a vasmacskát, mert az a miénk – ha dorombol, ha nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vihar
2017. július 06. 21:00
a megoldás igen egyszerű: az Újpestet államosítani kell majd a IV. kerület kezébe kell adni, ahol az iparűzési adó mintájára be kell vezetni a kötelező jellegű sportűzési adót, amelyet minden kerületi gazdálkodó cégnek kötelezően az árbevétel mértékébe fizetnie kell. GE, SANOFI-CHINOIN, MESSER GÁZ , COATS és a többi multi szépen hozzájárulnak a helyi dolgozóik sportolásához és szórakozásához. Ezt egyébként minden önkormányzatnak be kell vezetni- Ki kell szedni a pénzt a külföldi gyarmatosítókból. A Belga menjen Kongóba , ott szórakozzon tovább.
röviden
2017. július 06. 19:45
Sose voltam UTE-drukker, (sőt) de ez ki- és megmagyarázhatatlan szégyen.
vihar
2017. július 06. 19:42
Egyébként a focinak vissza kell térni oda amit a 30' évek közepén a jobbra tolódó MLSZ már egyszer bevezetett és amit a kommunisták is átvettek. Ez pedig a stabil pénzügyi háttér megteremtése : vagy az állam finanszírozza a focit vasutas ( Haladás, DVSC) és egyéb állami cégeken keresztül vagy nagy gyári csapatok jönnek létre ( Csepel , Rába, Diósgyőr) A 30-as évekig hasonló volt a szisztéma mint most : egy -egy mecénás állt a csapatok mögött ,ez azonban ingatag volt és nem tudod volna - tőkehiány miatt (ugye ismerős) - a Nyugattal lépést tartani Az Újpestet is a Tungsgram és pár nagyobb helyi gyár támogatott. Aschner Lipót önmagában kevés lett volna, kellet mögé a gyár
vihar
2017. július 06. 19:32
Újpesten dolgozom, látom a reakciókat. A címer sztorinak van egy pozitív hozadéka: Úgy tűnik, most mindenki számára világos lett: Ne várj semmit egy idegenszívű külföldi befektetőtől. Neki csak a pénz számít és az Újpest csak arra kell, hogy mondjuk egy Bardhi, Diarra szintű játékost egy év alatt felfuttasson majd továbbadjon. Itt jó csapat soha nem lesz , ez csak egy gyarmati csapat a tulaj szemében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!