Birodalmi játszmák

2017. május 20. 10:07

Nem az Orbán-kormány propagandagépezetének a találmánya, hogy Brüsszel igyekezne egységesíteni az unióban az adórendszert.

2017. május 20. 10:07
Kiss Gergely
Magyar Idők

„Ezt pedig a gazdagabb államok nyomására tenné. Természetes, hogy például Németország azt szeretné, ha a vállalataik odahaza maradnának.
A multik azonban a gyáraik üzemeltetéséhez olyan helyszíneket keresnek, ahol nekik minden szempontból a legjobban nyújtják. Ide sorolható az infrastruktúra fejlettsége, a munkaerő képzettsége, a bérviszonyok, és nem utolsósorban az adórendszer. Bizony, az alacsony adókulcsok szerepet játszanak abban, hogy egyes nyugati cégek Kelet-Közép-Európában alakítják ki üzemeiket. (...)

Brüsszelben nagyon szeretnek arról értekezni, hogy milyen fontos a verseny. Egyeseknek ezek szerint ez akkor a legjobb, ha nincs versenytárs, és akkor mindig, mindenben győzni lehet. Mennyivel könnyebb dolga volt az uniónak Magyarországgal, amikor a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank és az Európai Bizottság pénzügyi infúziója tartotta hazánkat életben! Jöttek a delegációk, majd megmondták, hogy milyen adókat kell emelni, mit kell privatizálni. Gyurcsányék pedig nem győztek hajbókolni előttük, szó nélkül végrehajtottak minden megszorítást, amelynek leginkább a bérből és fizetésből élők látták a kárát, na persze meg a nyugdíjasok. Érdekes, akkor nem kellett havonta magyarázkodnia a magyar miniszterelnöknek az Európai Parlamentben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jozsefdember
2017. május 21. 12:46
Tegnap még másvalaki arcképe volt a cikk címe mellett.
Ipper Péter
2017. május 20. 17:05
hazug bérfirkász
kjkj945
2017. május 20. 14:17
b irodalmi játszmák inkább mesék
Burmin
2017. május 20. 12:59
Minden tiszteletem az Öné Kiss Gergely, jó egészséget kívánok Önnek és kedves családjának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!