Demszky összevissza beszél

2017. február 15. 09:58

Amit pedig a politikai felelősség kérdésé­ben előadott, az maga a vicc.

2017. február 15. 09:58
Tarlós István
Tarlós István
Magyar Idők

„Nem fogadható el Demszky Gábor volt főpolgármester úr vagdalkozása. Nem érdemes firtatni a személyére vonatkozó különböző büntetőjogi természetű találgatásokat, mert ezzel is óvatosan kellene bánni – ilyet arra illetékes eddig nem állapított meg róla. Nem néz ki jól, hogy az M4-es óriásberuházás nagy alapszerződéseit még felszólításra se voltak hajlandók a közgyűlés elé vinni, de ebből automatikusan nem következik Demszky jogi felelőssége. Ám egyéb értelemben amit művel, az szimplán infantilis. Először gyorsan meghiúsult állításokat fogalmazott meg az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban.

Aztán elkezdett dugódíjjal, felszíni közlekedéssel, az M4-es metró második szakaszának meséjével handabandázni. Ahogy az OLAF-jelentés nyilvánosságra került, azonnal elhallgatott ezekkel. Emlékezzenek, hogy telekürtölte annak idején a sajtót azzal, hogy ő Vitalij Klicsko tanácsadója lesz, aztán amikor Klicsko nem tartott igényt rá, akkor is hirtelen méla csend lett. Amit pedig a politikai felelősség kérdésé­ben előadott, az maga a vicc.

Elsősorban is, ha hetvenhét szabálytalanságról egyetlen projekt esetében, különösen, hogy ez éppen az ő kitüntetett projektje volt, annyi éven át tényleg semmit nem tudott, az a legenyhébben szólva erősen felveti az alkalmasság kérdését. Az pedig, hogy egy főpolgármesternek politikai felelőssége nem áll fenn abban, hogy mi történt húsz évig az általa vezetett városban, egyszerűen képtelenség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. február 16. 08:35
Ma gyakorlatilag mindenért az Orbán a felelős.Érdekes módon most az előző ciklus három miniszterelnökét,és Budapesti föpolgármesterét(aki 20 évig volt hivatalba)kérdezik,s a válasz, neménvoltamottsevoltam.Vajon a szoclibek uralkodása alatt kik hoztak döntés milliárdokról?
nanemar
2017. február 15. 12:19
A lepusztult Budapestet Tarlósék szépen rendbe hoztàk. C
zakar zoltán béla
2017. február 15. 12:08
Az egészet elolvastam: MIMM! Remek ember!
malakka
2017. február 15. 10:52
"... annyi éven át tényleg semmit nem tudott, az a legenyhébben szólva erősen felveti az alkalmasság kérdését" Ez viszont nem az ő felelőssége. Megválasztották.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!