Így szól az Úr

2016. október 01. 12:52

Annak, aki megüti az egyik arcodat, tartsd oda a másikat is! Úgy bánjatok az emberekkel, ahogyan szeretnétek, hogy bánjanak veletek!

2016. október 01. 12:52
Lukács evangélista
Népszabadság

„Nektek mondom, akik hallgattok rám: szeressétek ellenségeiteket! Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket! Áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántanak titeket! Annak, aki megüti az egyik arcodat, tartsd oda a másikat is! Annak, aki elveszi a kabátodat, add oda az ingedet is! Mindenkinek adj, aki kölcsönkér tőled! Ha valaki elveszi, ami a tiéd, ne követeld vissza!

Úgy bánjatok az emberekkel, ahogyan szeretnétek, hogy bánjanak veletek! Ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, vajon jár-e valami különleges köszönet érte? Hiszen még a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. Ha csak azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, vajon jár-e valami különleges köszönet érte? Hiszen ezt még a bűnösök is megteszik. Ha csak azoknak adtok kölcsön, akiktől remélitek, hogy vissza is fogják fizetni, vajon jár-e valami különleges köszönet érte? Hiszen a bűnösök is adnak kölcsön a többi bűnösnek, hogy azután majd visszakapják.

Szeressétek ellenségeiteket, és tegyetek jót velük!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szergej Csagajev
2016. október 02. 19:55
Ezek mióta ilyen nagy keresztények? Hányás.
kálmi
2016. október 02. 17:12
Ne idézgessen a Bibliából a népszabó, inkább a Koránból, jobban áll nekik, mert sokkal jobban támogatják a muszlim bevándorlókat, mint a magyar keresztényeket. Álnok duma a pártkatonák ájtatoskodása. MInden esetre, oda kell telepíteni a migriket, ahol nem mentek el, vagy sok az érvénytelen szavazat, mert ott tárt karokkal várják őket,hadd kezdjék el gyakorolni a keresztényi könyörületet, ha már így magukévá tették!
Szvidrigajlov
2016. október 02. 08:08
Amikor a devizahiteleket népszerűsítették, akkor is idézte az evangéliumot a népszarság? Annak is adj, aki nem adja vissza? Vagy amikor a bankszövetséggel íratta meg a végrehajtási törvény módosítását a szoclib kormány, akkor is idézték az evangéliumot? Hányok ezektől... Nem érhetnek hozzám holnaptól.
Sulammit
2016. október 02. 07:59
Remélem, hogy e tanítás szerint éltek, ez van kitéve a szerkesztőség falán is, - egy nagy túrót, nem ez - és nem csak idézni tudjátok, amikor keresgéltek egy jó kis szaftosat az Újszövetségből. Ja, és "természetesen" nekünk. Amúgy Lukács 6,27-35 így kellett volna írnotok, és a végén nem felkiáltó jel van, hanem folytatódik a mondat. "tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok. Így nagy jutalomban részesültök, a Magasságosnak lesztek a fiai, hisz ő is jó a hálátlanokhoz és a gonoszokhoz." Tovább már nem merte idézni a Népszabadság, mert ciki lett volna ugye? Legyetek hát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor benneteket sem ítélnek el. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” Lk 6, 36-38
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!