Miért szavazok NEMMEL a holnapi népszavazáson?

2016. október 01. 20:02

Mert hiszek a törvényesség és a rend eszméjében. Mert azt szeretném, ha Magyarország egy erős Európa egyenrangú tagállama lenne.

2016. október 01. 20:02
Fodor Csaba
Nézőpontok

„1. Mert hiszek a törvényesség és a rend eszméjében.

Az elmúlt másfél esztendő során világossá vált, hogy az Európát célzó tömeges bevándorlás jórészt törvénysértő módon zajlik. Az illegális bevándorlók nem tisztelik az európai államok törvényeit, megsértik az államhatárokat, a nemzetközi egyezményeket kiforgatják és rosszhiszeműen értelmezik. Ennél is szomorúbb, hogy vannak olyan európai államok, melyek nem tartják be a vonatkozó egyezményeket, például a külső határszakasz védelme érdekében. Magyarként, európaiként nem támogathatjuk a törvénytelenséget és a rendetlenséget. A jogszabályokat és az európai civilizációt keretbe foglaló más normákat mindenkinek, különösen az elvileg menedéket keresőknek be kell tartani. Ha a bevándorlási vita más eleme talán megosztó is lehet, ez biztosan nem pártkérdés!

2. Mert Brüsszel veszélyes és elhibázott politikája szétfeszíti az európai együttműködést és a békét.

Elfogadhatatlan, hogy a senki által meg nem választott brüsszeli bürokrácia kioktatja a nemzeteket és elítéli a valóságalapú probléma megközelítést. Európa egyes határszakaszai ma védtelenek, tárva-nyitva várják azokat a milliókat, akiknek Brüsszel meghívólevelet küldött Európába. Megdöbbentő, hogy ezt sokan nem érzik abszurdnak! A nyugati vezető elit viszont mégsem megállítani akarja az illegális bevándorlást, hanem legálissá szeretné formálni a törvénytelenséget. Ezzel ugyanakkor magukat a bevándorlókat is áldozattá teszik, kiszolgáltatva őket az embercsempész bűnszervezeteknek és a terrorista csoportoknak. Utóbbiak a tömeges migrációt kihasználva már tavaly is merénylőket juttattak Európába.

Brüsszel a kényszerbetelepítés erőltetésével megosztja az európai államokat, veszélyeztetve ezzel az együttműködést, az európai vívmányokat (például a belső határok szabad átjárhatósága), és a kontinens békéjét. Problémák és konfliktusok generálása helyett segítsük a ténylegesen menedéket keresőket a hazájukhoz legközelebb eső biztonságos országban. Ha pedig más európai állam úgy dönt, szüksége van gazdasági bevándorlókra, ennek ne mi igyuk meg a levét, ilyen esetben is tartsák tiszteletben a törvényeket és más nemzetek szabad akaratát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Géká
2016. október 02. 15:52
Mert ezért fizetnek. Mert ha azt mondanák, szavaznál te igennel is meg bárhogy. Ahogy Putyint is utáltad vezényszóra, aztán imádtad vezényszóra. Ahogy odavoltál a mindenféle -isztáni rokonságért mikor azért kaptál pénzt meg dicséretet a gazdáidtól és ahogy most vezényszóra rögtön bajod van velük, mert muszlimok.... Régen a kurva is egy szakma volt, ma már azt is csak így tesséklássék, tanulatlan módon csinálják.
Pinter68
2016. október 01. 23:52
"...senki által választott brüsszeli bürokrácia..."? Itt vajon kire gondol ez a derék gyermek? Netán az Európai Tanácsra, amiben ott ül Orbán is? Vagy az Európai Bizottságra ahol meg a miniszterei ülnek? Vagy netán az Európai Parlamentre, amiben a legnépesebb frakció pont a Fideszt is magában foglaló Néppárt? Szóval, kire gondolhatott ez az írástudó?
=nessuno=
2016. október 01. 20:32
"Független" nézőpontos "szakértő" hitvallását hallottuk. :)))
Mich
2016. október 01. 20:20
"szeretném, ha Magyarország egy erős Európa egyenrangú tagállama lenne" én is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!