Európa Vallónia mögött áll

2016. október 28. 15:30

Az Európai Bizottságnak nem sikerült meggyőznie a vallonokat a CETA hasznairól. Meg se próbálták.

2016. október 28. 15:30
Eric Bonse
taz

„Ez annak bizonyítéka, hogy az Európai Bizottságnak nem sikerült meggyőznie a vallonokat az egyezmény hasznairól. Meg se próbálták. Sem Malmström kereskedelmi biztos, sem belga kollégája, Thyssen nem tartotta szükségesnek, hogy időben informálják a belgákat a CETA-ról. Még a brüsszeli régiót sem akarták meggyőzni, ahol a Bizottság székhelye található.

Ez az oka annak a paradox szituációnak, hogy a brüsszeli helyi politikusok elutasítják azt az egyezményt, ami városuk szívében, a brüsszeli Európa-negyedben született meg. És ezért tűnt úgy hirtelen, mintha a vallonok úgy álltak volna ellen az EU terveinek, mint egykor a gallok a Római Birodalomnak. A valóságban persze sosem voltak egyedül, európaiak milliói állnak mögöttük. Nem a vallonok állták itt el az utat, hanem az EU vezetői.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. október 28. 18:28
Váratlan fordulat! Kimondták, hogy kitől kellene Európának megszabadulni! Erre senki nem számított! Az osztrák szabadságpárt vezetője szerint Angela Merkel Európa legveszélyesebb politikusa, mert bűnözők százezreit szabadította rá az európai országokra. Heinz-Christian Strache, a Szabadságpárt elnöke Ausztria nemzeti ünnepén a fővárosban tartott tömegdemonstráción megjelenő tömegek előtt ostorozta a német kancellárt, Európa legveszélyesebb politikusává nyilvánítva Angela Merkelt. Strache szerint Merkel bűnös politikája egész Európát veszélybe sodorta, mert ellenőrizhetetlen hátterű és személyazonosságú emberek tömegeit engedte az Európai Unióba, és Németország vezetőjeként mindvégig akadályozni próbálta azokat a törekvéseket, melyek a helyzet kontroll alá vonását szorgalmazták. http://legfrissebb.info/varatlan-fordulat-kimondtak-hogy-kitol-kellene-europanak-megszabadulni-erre-senki-nem-szamitott/
Gregorius
2016. október 28. 17:36
Storno, most hallottam az előbb, hogy meggyőzték őket, kiegészítették a tervezetet egy-két "biztonsági" függelékkel, és azt már elfogadták.
C.Dömötör
2016. október 28. 17:08
Ez az egész csak egy színház, nekünk, európai polgároknak. Azért, hogy a látszat szerint legyen szabad döntésünk. A valóságban ez már rég eldöntött tény, ha tetszik, ha nem. Így lesz a TTIP-vel is, ne legyenek illúzióink. Ha az embereket megszavaztatják, amit egész nyilvánvalóan elvesztettek volna, akkor maradhatott volna egy icipici remény a közvetlen demokráciára. De ezt ők is tudták, és különben is, nekem legalábbis úgy tűnik, hogy egyre kevésbé törődnek a látszattal. Szokjunk hozzá!
Akitlosz
2016. október 28. 16:34
"Európa Vallónia mögött áll" Európa vezetői viszont a CETA mögött állnak. Kivétel nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!