Fenébe is, tényleg szavazni kell október 2-án!

2016. szeptember 22. 15:42

A magyar kormány gyűlöletkeltő demagógiája nem igazán hagy más választást.

2016. szeptember 22. 15:42
Kulcsár Árpád
Transindex

Most nem azoktól kérem, akik eleve elmennének szavazni, hanem azoktól, akik a magyar belügyektől tartózkodva legutóbb otthon maradtak, és az eredmény az lett, hogy Erdély 90% körüli eredménnyel állt be a Fidesz mögé. A népszavazás nemcsak abszurditás, hanem egy olyan lehetőség is, amely során az erdélyi magyarság megmutathatja, legalább annyira humánus, mint a magyarországi.

Mert gondoljatok bele, milyen borzasztó lenne, ha az derülne ki, hogy arányaiban itt jóval nagyobb az ismeretlen emberekkel szembeni gyűlölet, mint amott túl. És ez az én személyes nagy félelmem, mert jöhetnek utána politikai elemzők, szépen bólogatva, hogy jó-jó, de ez nem tükrözi a reális képet, hogy eleve zömében csak a Fidesz-szavazók szavaztak, mert a statisztika konok egy dolog, és a magyarországi köz fejében megint egy homogén, Orbán-hű tömegnek fogunk látszani.

Én általában úgy vagyok a szavazással, hogy magánügynek tartom, most azonban tényleg komoly morális felelősség hárul ránk, és majdhogynem kötelesek vagyunk szavazni, és kötelesek vagyunk érvénytelenül, amennyiben nem akarunk bűnrészessé válni. Mert ne legyenek illúzióink, az, hogy a magyar kormány bűnöző, vad és barbár hordának állítja be a határain várakozó embereket, akik gyakran a háború torkából szöktek ki, az, hogy ezeket az embereket válogatás nélkül sorsukra hagyná, az humanitárius bűntett. Most esélyünk van megmutatni, hogy ennél jobbak vagyunk, hogy a hely, ahol először adtak ki rendeletet a vallásszabadságról, amelyet a tolerancia, a békés egymás mellett élés, a multikulturalitás európai fellegvárának szeretünk, vagy szeretnénk elképzelni, nem fog nemet mondani a szenvedőkre, a szegényekre, a béke vagy a jobb élet Európájába igyekvőkre. Hogy nem fogja azt mondani: nem, ti nem érdemelhettek esélyt, mert mások vagytok.

Szavazni azonban nem csak morális kötelesség, hanem kényszer is egyben. A magyar kormány gyűlöletkeltő demagógiája nem igazán hagy más választást, különben magunk, a pápa és a remélhetőleg emberséggel és humánus megoldásokkal jobban felvértezett generációk előtt is lesüthetjük a szemünk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2016. szeptember 23. 09:26
Ezt az ökörséget. A felvezetésből az következne, hogy az igenre szólítson fel. Az érvénytelen szavazás szerintem azt jelenti "nem, de az ország, a nemzet érdekénél nekem fontosabb, hogy szembeszálljak a jelenlegi kormánnyal".
kulakman
2016. szeptember 23. 06:29
Emberek akár a tokajit öntjük a moslékba akár fordítva az attól még moslék lesz , ugyanez az akármilyen nációból származó jöttment is, nem leszünk tőle jobbak ,csak többen leszünk , az meg mire jó?
Peter8811
2016. szeptember 23. 03:11
A pájeszod miatt nem vagy hiteles Bubus, akkor kellett volna szolidarítanod amikor Bokros Lalyos elvtársad 4 milló magyarnak megfelezte a nyugdíját, akkor kussoltál. "Büdösök közt cinkos aki néma!"
Negue
2016. szeptember 22. 22:51
Te csak szeresd ezeket az ismeretlen embereket, hiszen tényleg olyan szerethető, alkalmazkodó, és hálás népség......hülye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!