Mi történik a kvótanépszavazás másnapján?

2016. szeptember 08. 10:31

A balliberális ellenzék az eredménytelen népszavazás tényén lovagolna, a közjogi szempontok részleteit boncolgatnák. A legkülönbözőbb okokból távolmaradókat egytől-egyig „saját” szavazójuknak számolnák, és az önámítás más minősített eseteit is elkövetnék.

2016. szeptember 08. 10:31
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

A balliberális ellenzék az eredménytelen népszavazás tényén lovagolna, a közjogi szempontok részleteit boncolgatnák. A legkülönbözőbb okokból távolmaradókat egytől-egyig »saját« szavazójuknak számolnák, és az önámítás más minősített eseteit is elkövetnék. Ez a pótcselekvés legkésőbb akkor válna értelmetlenné, ha Ausztriában az FPÖ jelöltje győz, és a világsajtó másnap már a »populisták« győzelméről cikkezne.

A baloldal kiszámíthatóan visszatérne a 2015 nyári lemezhez, újfent »álproblémának« és »kormányzati gumicsontnak« nevezve a migráció és a terrorizmus veszélyei elleni következetes kormányzati politikát. Mint tavaly, ez most is csak a következő, sajnos menetrendszerűen érkező merényletig működne. Ahogy csökken az »Iszlám Állam« területe a Közel-Keleten, úgy Európában is merényletekkel »kell« bizonyítania erejét.

Az ellenzék szinte minden pártja »beárazta« a népszavazást, és türelmetlenül várja október 3-át. Ez alól talán csak Fodor Gábor törpepártja kivétel, amely az összes igen-szavazatra mint »saját« szavazóra fog igényt tartani. Érdekes lesz majd látni, ahogy a baloldali előválasztások füstös hátsó szobáiban Fodorék az igen-szavazatokat, míg az MSZP és a DK a többi törpepárttal egyetemben a távolmaradókat fogja a befutó helyek elosztásánál tárgyalási alapnak tekinteni.

A Jobbik is epekedve várja október 3-át. Konzultációs íveik már kinyomtatva várják, hogy eljussanak a szavazókhoz. Kérdés, hogy a nem csillapodó újkori népvándorlás tv-képei és a baloldali előválasztás tányércsörömpölése mellett mekkora figyelem jut majd a Jobbiknak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. szeptember 08. 15:08
"Mi történik a kvótanépszavazás másnapján?" ----------- Szinte biztos: 1.) Ha érvényes és többségben van a NEM, akkor beindul (folytatódik) a hazug kormánypropaganda Orbán és a fidesz népszerűségéről, amit a népszavazás eredmény is bizonyít - szerintük. Ezt már egyszer eljátszották a birkamenettel! Ettől még persze, ugyanúgy engedni fogja a bevándorlást mint most. Brüsszelnek sem fog ellent mondani - mint ahogy eddig sem. (Ne azt nézzék, hogy mit mondok....!) 2.) Ha érvényes és az IGEN-nel szavazók lesznek többségben, akkor Orbán nyíltan tudja folytatni azt a betelepítést, amit most is suttyomban csinál. Az eddigi brüsszeli nyálas meghunyászkodásukat is visszaigazolva látja. Rizikómentesen szolgálhatja tovább az EU-s gazdáit. 3.) Ha nem lesz érvényes a népszavazás (érdektelenség miatt), akkor a második pontban leírtak lesznek érvényesek.
heep
2016. szeptember 08. 11:55
A népszavazás másnapján október 3-a, hétfő, munkanap lesz. Szegényebb lesz az ország vagy 10 milliárd forinttal. Ennyi fog történni, más nem.
vigyor
2016. szeptember 08. 11:46
...egyenlőre szurkoljunk annak, hogy anélkül mehetünk el népszavazni októberben, hogy külön jelentőséget ad ennek valamelyik európai nagyvárosban egy terror merénylet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!