Mi a fontos?

2016. szeptember 24. 10:13

Egyelőre nem készül más a Várban, csak Orbán reménybeli új irodája. A ligetben sincs még semmi, csak csatározás a természetvédőkkel, meg végtelen tervezgetés.

2016. szeptember 24. 10:13
A szerk.
Népszabadság

„Orbán valószínűleg annak idején a Sándor-palotánál tanulta meg, hogy az őszinteség súlyosan kontraproduktív. Kimondani, hogy a Várban akarok irodát, aztán milliárdokat költeni a projektre, tizenöt éve még átütötte az ingerküszöböt. Egy politikus ebből tanul, és ezentúl úgy juttatja érvényre az akaratát, hogy vágyai nemzeti érdekként tűnjenek fel. Esetünkben: ha a Sándor-palotában szeretne dolgozni, akkor teremt hozzá egy komplett Vár-átalakítási tervet.

Papíron az elképzelések sokasodnak – már Vár túlvégén is féltucat házban terveznek nagyrekonstrukciót –, a valóságban azonban máshonnan nem hallani szorgos kopácsolást, mint a Miniszterelnökség elhelyezésére kiszemelt Karmelita-tömbből. Ott falat és tetőt bontanak, erkélyt építenek, nyilvánosság teljes kizárásával megtervezett új épület felhúzása is komoly tempóban folyik.

Minek higgyünk, a szemünknek vagy a szólamoknak? Egyelőre nem készül ugyanis más a Várban, csak Orbán reménybeli új irodája. A ligetben sincs még semmi, csak csatározás a természetvédőkkel, meg végtelen tervezgetés. De mire költi a kormány a pénzt, amit ezeken a helyszíneken csendben megspórol?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
74bro
2016. szeptember 25. 13:12
A kormányzati negyedet viszont álló ovációval fogadtátok. Méregdrága volt már a tervezése is, mégis, végigjártam az összes kerületet, ám sehol sem találtam. A négyes metrót, a dicsőséges Demszky érában, nyolc éven keresztül építgették; ez idő alatt egyedül felhúztam volna a Cheops piramist. Most pedig olyan embereket kritizáltok, akik be is fejezik azt, amit kiterveltek.
Marula
2016. szeptember 24. 20:59
Unalmas, de komolyan. Vagy a szokásos Orbánozás, vagy Matolcsyzas megy Népszabadságéknál, ennél többre már nem futtya.
szavaztam
2016. szeptember 24. 17:46
betegek vagytok...
kjkj945
2016. szeptember 24. 14:23
A szerk. nem fontos!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!