A kedves vezető mindent megtehet

2016. augusztus 17. 16:58

A kedves vezető sosem fog mást mondani, mint ami az érdekében áll. Bárkit és bármit feldicsér, hogy aztán már másnap megtagadja. Politikus. Ha úgy tetszik: uralkodó.

2016. augusztus 17. 16:58
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Ha azt mondja, hogy az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, akkor neki van igaza. De ha azt mondja, hogy jogunk van megválogatni, kikkel élünk együtt és nagy számú muszlim közösségekkel nem akarunk, akkor is neki van igaza. Tessék már észrevenni, hogy a kedves vezető mindent megtehet. Azt is, hogy másnap éppen ellenkezőjét állítja annak, mint amit az előző nap mondott. Különben is, már régóta tisztában lehetünk vele, hogy nem arra kell figyelni, amit mond, hanem amit tesz.

Ilyen alapon tessék tréfálkozni a mi szeretett vezérünkkel! Mint a napokban Ágoston László, a Facebookon és a honlapján politizáló operaénekes. Aki persze nem mondta meg előre, hogy nem saját kútfőből dicséri az iszlámot, hanem Orbán Viktortól idézi. Amikor pedig a becsületes magyarok jól elküldték oda, ahová valónak tartották, gyorsan közölte, hogy a mondatok a kedves vezető beszédéből valók.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szende Krisztina
2016. augusztus 18. 08:33
Bármennyire nehéz ezt feldolgozni Sebes elvtársnak, a magyar emberek nem gyűlölködők. Nem utálják - csak úgy - a muzulmánokat vagy a mohamedán vallást. NEM akarunk ránk kényszerített tömegeket eltartani, legyenek azok bármilyen vallásúak. Ezek a szövegből kiragadott mondatok semmit nem jelentenek. De, egyvalamit: hogy a magyar ellenzék csak egyféle embert gyűlöl: a magyarokat. Ha egy magyar iskolát, vagy templomot, vagy pályaudvart robbantana fel valaki, lehet, hogy ünnepelnének, mondván: megérdemelték a rohadt Fideszesek! Szánalmas, ócska ember ez a Sebes...
ifrance
2016. augusztus 18. 07:42
szerintem ez a kedves vezetőzés kimeríti a kommunizmus bűneinek relativizálását. é-koreában ugyanis komcsi diktatúra van. ezzel a megszólítással pedig arra utal, hogy hazánk egy szinten van é-koreával. közben elegánsan elsiklik a tény felett, hogy ha orbán igazi kedves vezető lenne, akkor egy ilyen cikk meg sem jelenhetne. de ha mégis, tíz perccel a közlést követően csengetnének nála a rendőrök, az ujjait ujjpercenként csípnék le metszőollóval, a szart kivernék belőle, majd bónuszként az egész családja munkatáborba menne életfogytig. nem muszáj szeretni orbánt, de az ilyen 'kedves vezetőzés' mindig kihozza belőlem az érzést, hogy bárcsak két napig megtapasztalná az illető, hogy milyen is az igazi kedves vezető, milyen is az igazi diktatúra!
Nehidd El
2016. augusztus 18. 07:37
... a kocka, és mást mondtak, gondoltak. Ez tényleg nevetséges?
Nehidd El
2016. augusztus 18. 07:35
Tényleg, valaki el tudja magyarázni, hogy mi a vicces abban, hogy egészen más körülmények között elmondott beszédeket összekeverünk? Most csapkodja a sok Pl. Roosevelt Sztálinról: "I just have a hunch that Stalin is not that kind of man. Harry [Hopkins] says he's not and that he doesn't want anything except security for his own country, and I think that if I give him everything I possibly can and ask nothing from him in return, noblesse oblige, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace." Churchill 1942. szeptember 8-i beszédéből az angol alsóházban: "It was an experience of great interest to me to meet Premier Stalin … It is very fortunate for Russia in her agony to have this great rugged war chief at her head. He is a man of massive outstanding personality, suited to the sombre and stormy times in which his life has been cast; a man of inexhaustible courage and will-power and a man direct and even blunt in speech, which, having been brought up in the House of Commons, I do not mind at all, especially when I have something to say of my own. Above all, he is a man with that saving sense of humour which is of high importance to all men and all nations, but particularly to great men and great nations. Stalin also left upon me the impression of a deep, cool wisdom and a complete absence of illusions of any kind. I believe I made him feel that we were good and faithful comrades in this war – but that, after all, is a matter which deeds not words will prove." Hitlerről ugyanő 1935-ben ezt nyilatkozta: "One may dislike Hitler's system and yet admire his patriotic achievement. If our country were defeated, I hope we should find a champion as indomitable to restore our courage and lead us back to our place among the nations." Aztán fordult
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!