Inkább használnám az Ubert, méghozzá ezért

2016. július 13. 16:53

Csak egy a munkaérőt kizsákmányoló, a legnagyobb taxitársaságnál egyébként több társasági adót fizető cég lép ki a piacról. De még így is inkább az Ubert használnám.

2016. július 13. 16:53
Mátrai Viktor
Facebook

„Kivonul az Uber. Sokan ki vannak akadva. Sokan azért, mert a technológia, sokan azért, mert mások ki vannak akadva, pedig csak egy a munkaérőt kizsákmányoló, a legnagyobb taxitársaságnál egyébként több társasági adót fizető cég kilép a piacról.

Sokan vizionálták, hogy a taxisok tönkremennek, és mindenféle politikai törésvonal mentén próbálja ezt nagyon sok ember magyarázni. Ezzel szemben én leszarom az uber-t, nem gondolom, hogy ez egy világmegváltó cég lenne és nem is a sharing economy-t gazdagítja. Az uber egy óriási multicég, nagyon komoly profitorientáltsággal.

Ami viszont érdekel és amiért bármikor előbb használnék ubert, mint egy magyar taxit, az az a nagyon egyszerű dolog, hogy nem politikai, hanem felhasználói irányból nézem. Mert ugye felhasználom, fizetek érte. Na már most! Ha van egy szolgáltatás, amin pontosan látom, hogy ki fog jönni értem, a többi felhasználó, milyen véleménnyel volt róla és adott esetben le is mondhatom, vagy ha utaztam vele és tudom véleményezni, az egy elég nagy érték. Ha a sofőröm nem próbál átkúrni alternatív útvonalakkal, hanem szépen bekapcsolja a Waze-t, ami biztos, hogy okosabb lesz nála ebben a tekintetben, az egy plusz dolog. Az pedig pláne az lenne, ha a személyszállításra használt járművekben nem taxaméter árazna, hanem GPS-alapon kapnám a kifizetendő számlát. Nem az alapján, hogy éppen milyen kedvében volt a szállítást végző személy és mennyire akart lehúzni pénzzel. A hiénákról nem gondolok semmit, csak nem értem a létezésüket.

Ezzel szemben a gyakorlat az, hogy kétszer még nem fizettem ugyanazt a viteldíjat ugyanarra a távra (5%-os hibahatár közelét sem értük el), nem tudtam jelezni utastársaimnak (ez a fontos, nem a diszpécser, mert nem ő fogja mellőzni az adott sofőrt, csak a következő utas) hogy egy büdösszájú, agresszívan vezető paraszttal utaztam, akinek egyfolytában volt valami mondanivalója és húzta a száját, amikor kártyával akartam fizetni. Ezek pedig azok a dolgok, amik a felhasználói élményt meghatározzák egy-egy szolgáltatás kapcsán. Az emberek pedig szeretnek állandó jó minőségű szolgáltatást kapni a pénzükért. Legalábbis én igen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ChowBaak
2016. július 14. 07:23
És akkor beszéljünk az árról is. Azon a piacon, ahol én dolgozom úgy működik, ha valaki valamit el tud végezni olcsóbban, mert úgy is megéri neki, akkor megteheti. Ha családdal, akkor a felügyelet (pl. NAV) dolga, hogy ellenőrizze. Mégsem követeli senki, hogy rögzítsük az árakat.
Szúnyog
2016. július 13. 18:52
Az UBER sofőrök között vannak nők? Ismerkednék velük! Annyi helyen olvasom, hogy az uberesek milyen tökéletesek, tiszták, kedvesek, becsületesek, udvariasak, pontosak... Ehh! UBER-es nő kell nekem, nem holmi taxis cafat!
gabor7th
2016. július 13. 18:04
Nem kéne annyira hasra esni a "digitális" megoldásoktól. A kormány éppenséggel nagyon is nyomja mostanában ezeket a digitális állam dolgokat. Az a baj a digitális állammal, hogy az mindig sérülékeny. Ezen a biztonsági cégek megoldásai sem segítenek igazán. Tehát digitális állam: sérülékeny állam. A békeidőben még a szövetségeseink is nemzetbiztonságra hivatkozva lopnak tőlünk amit csak tudnak, ha pedig háború törne ki egy olyan országgal mint pl. Oroszország, de egyre inkább mindegy melyikkel, akkor azok az egész digitális államot tönkretennék. Ezért be kéne látni, hogy ennek az egész digitalizálásnak vannak határai és fontos dolgokat nem kéne a netre kötni, mert nem fog sikerülni megvédeni azt. www.ujtechkor.blog.hu
kjkj945
2016. július 13. 18:04
Tudod a szóértés!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!