Aggok és asszaszinok (2.)

2016. július 29. 07:34

Fallaci csupán egyetlen dologban tévedett. Abban, hogy a liberalizmus lenne ellentéte és félelmetes, erős ellenfele a kegyetlen és hódító iszlámnak, továbbá a hozzá hasonlatos európai baloldalnak. Nem.

2016. július 29. 07:34
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Fallaci csupán egyetlen dologban tévedett. Abban, hogy a liberalizmus lenne ellentéte és félelmetes, erős ellenfele a kegyetlen és hódító iszlámnak, továbbá a hozzá hasonlatos európai baloldalnak. Nem. Az európai baloldal álarca és védőpajzsa éppen az önmaga karikatúrájává vált liberalizmus, és ma ez ellen a liberalizmus ellen kell mozgósítanunk minden erőnket. A józan ész, a paraszti ész, a velünk született, ép erkölcsi érzék, az európai hagyományok, az elaggott és reszketeg és pusztulásra ítélt kereszténység, az állítólag soha többé vissza nem térő régi világ nevében.

Mert bizony, most már végképp élére állították a kérdést. Vagy ők, vagy mi. Huntington soha nem gondolta volna, hogy amit jósolt, ennyire bebizonyosodik.

Pedig talán gondolhatta volna, talán mindannyian gondolhattuk volna. Mert mindez magából az iszlámból következik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2016. július 29. 10:49
Fallaci egyáltalán nem tévedett. A liberalizmus, vagy szép magyar fogalommal a szabadelvűség, annak a klasszikus, keresztény hittel is harmonikusan megférő formája, amely mentes a marxizmustól és a nagytulajdon "hatékonyságát" istenítő multiközgazdaságtantól, igenis a legnagyobb ellenfele az iszlámnak és a totalitárius "liberalizmust" is magában foglaló újbolsevizmusnak.
smarton
2016. július 29. 10:33
Fallaci: "A keserű valóság mögött az értelem hanyatlása áll. Egyéni és közösségi szinten egyaránt. " Természetes. Ahogy robbanásszerűen nő a népesség, csökken az értelmi képesség. Olvastam már erről és igaznak tűnt. Nem lehet annyi megszületett embernek átadni az elődök tudását, tapasztalatát. Magukra maradnak a nyomornegyedekben, a sivatagban, lepusztult falvakban. Beindul a zsiger.
kortárs
2016. július 29. 09:00
Zsóti! Igazad van, jól tolod! Én csak annyit kérdeznék, Simicska Lajos és Mészáros Lőrinc aggok vagy asszaszinok?
kuwiq
2016. július 29. 08:34
Most nem azért, de a pápa liberális? Vagy akár merkel? Tájékozatlanok, és ostobán kitartanak egy korábbi rossz döntésük mellett mind a ketten, de hogy liberók lennének ők is, meg a bíborosi kar nagy része, azt azért nem gondolnám. Egyébként ez a probléma, ha valaki elvi alapon hoz döntéseket. Az "erkölcsi iránytű" mutatja az irányt, ha léteznek más lényeges szempontok, ha nem. A muszlimok 70%-a a saria és a korán feltétlen követője egy kutatás szerint, a többieket meg nyilván rákényszerítik. Az iszlám egy életmód, és ez az életmód egyértelműen ütközik a törvényeinkkel, a szólásszabadsággal, a nők egyenjogúságával, a vallásszabadsággal, a gyermekek jogaival és természetesen az állampolgárok élethez való jogával is, továbbá, amikor a sariát működtetik, akkor a pártatlan bíróság előtti eljárásal és a jogi védelemhez való joggal is, na meg persze az egyház és állam szétválaszásával is. Mert mindzekkel gyakorlatilag nem ismerik el azt az államot, ahol vannak! Szóval mindazzal, ami valóban európai érték, meg amitől viszonylag szabadnak érezzük magunkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!