Orbánék pénzért cserébe tízszer annyi bevándorlót hoztak, mint amennyiért népszavazást akarnak

2016. június 08. 20:43

2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt a letelepedési államkötvények révén. Orbánék mindeközben 1290 menekült befogadása ellen írtak ki népszavazást.

2016. június 08. 20:43
Ténytár
Ténytár

2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt a letelepedési államkötvények révén, további több mint 5000 engedélyt a kérelmezők családtagjai kaptak, vagyis összesen már 8-10 ezer körüli gazdasági bevándorló váltotta meg jegyét jó pénzért az Európai Unióba. Közülük összesen 2456-an letelepedési jogot is szereztek.

Ezidáig összesen egyébként 74 és 95 milliárd forint körüli összeget tettek zsebre a Rogánék által kiválasztott offshore-cégek, amelyek 25-30 százalékos haszonkulccsal adják a kulcsot hazánkhoz (a piacokon a haszonkulcs 1 százalék körül mozog, nem ritkán kevesebb). A kötvényeket áruló cégek közül öt cégnél az sem tudható, ki a tulajdonosuk, az országgyűlés gazdasági bizottsága hogyhogy nem mégis áldását adta a nyilvánvalóan az államot megkárosító tevékenységre. Pedig a magyar ÁKK is ugyanúgy tudna szerződni a gazdag potenciális bevándorlókkal.

Csak kitekintésként, Orbánék mindeközben 1290 menekült befogadása ellen írtak ki népszavazást. Pedig ők majdnem ennek a tömegnek csaknem a tízszeresét telepítették már be Magyarországra - ennek hasznát pedig offshore-cégeknek adták. Ráadásul ezek nem a BÁH általi röhejes eljárás által szűrt bevándorlók ( a letelepedési kötvényes bevándorlók 0,08 százalékát bírálta felül a BÁH), hanem az ENSZ által is menekültnek nyilvánított (tehát háborús övezetből érkező) biztonsági szempontból átvilágított emberek lennének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. szeptember 22. 23:17
"Orbánék mindeközben 1290 menekült befogadása ellen írtak ki népszavazást." Aljas csúsztatás. Az 1290 illegális határsértő számát a családegyesítéssel nyugodtan meg lehet szorozni 5-el így máris kisvárosnyi betolakodóról van szó, akik ellen feláldozták magukat Dobóék, végvári vitézeink, egyszerű magyar férfiak és nők, az őseink akik életüket adták az iszlám rablóhordákkal vívott heroikus küzdelemben, hogy nekünk, az utódoknak szabad országunk legyen.
bagoj
2016. szeptember 08. 17:13
"Csak kitekintésként, Orbánék mindeközben 1290 menekült befogadása ellen írtak ki népszavazást." Mekkora hazug disznók! Mindenki tudja,hogy ez a szám csak a lépték. Ezt sokszorozná az EU tízzel,százzal ezerrel. Mekkora szemetek vannak ott a Ténytárban!
magichorze
2016. szeptember 08. 17:13
"a piacokon a haszonkulcs 1 százalék körül mozog, nem ritkán kevesebb" ja, persze
Anti Komcsi
2016. szeptember 05. 23:16
Nagyon helyes, hozzák a pénzes befektetőket és ne engedjék be az élősködő, terrorista veszélyes illegális bevándorlókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!