Rágógumis arrogancia

2016. június 07. 09:52

Pillanatnyilag két magyarázat szolgál Marosvásárhely újbóli elestére: már megint nem voltunk elegen, no és a választási csalás.

2016. június 07. 09:52
Kristály Lehel
Magyar Hírlap

„Pillanatnyilag két magyarázat szolgál Marosvásárhely újbóli elestére: már megint nem voltunk elegen, no és a választási csalás.

Soós Zoltán, akinek abból kiindulva is hatalmas fölénnyel kellett volna győzedelmeskednie Dorin Florea jelenlegi polgármester és a románságot megosztó többi ellenfele felett, hogy ő volt a város összmagyarságának ezúttal pártok fölött álló jelöltje, ezerötszáz szavazattal veszítette el a választást. A magyar jelölt ugyan Floreáék párhuzamos szavazatszámlálási eredményeinek ismeretében elismerte vereségét, tegnap a Transindex.ro hírportál arról tudósított, hogy mivel alapos a gyanú a választási csalásra, gyűjti a bizonyítékokat, és bűnvádi feljelentést készül tenni a magyar jelölt kampánystábja. Erre viszont ugye csak azt a közhelyet érdemes elsütni, hogy a remény hal meg utoljára…

Mert igen, a tények már szombaton magukért beszéltek. Soós Zoltán már akkor arra figyelmeztette a választókat, hogy Marosvásárhelyen csalásra készülnek. Közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy »Romániában egyedül Maros megyében hatvanezer szavazólappal kevesebb érkezett a szavazókörzetekbe, mint amennyit a törvény előír. A hiányzó szavazólapok jelentős része a marosvásárhelyi körzetekbe nem érkezett meg. A csendőrség ezeket a körzeteket lezárta, a helyi bizottságok tagjai nem hagyhatják el a helyszíneket«. Fennállt a gyanú, hogy a hiányzó szavazólapokat csalásra akarják felhasználni. »Annyian kell lennünk, amennyit nem tudnak elcsalni!« – üzente kétségbeesetten a jelölt.

A jelek szerint legalább ezerötszáz magyar nem hallgatott rá. Csíkszeredában harminc székely védte a zászlót.

Tűzzel, vassal kergetném most az első számmisztikust, aki képes lenne összefüggést teremteni a két szám és a román rendfenntartó erők hatékonysága között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2016. június 07. 12:40
"A jelek szerint legalább ezerötszáz magyar nem hallgatott rá." Van ilyen. A székelyek csináltak már románból erdélyi fejedelmet is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!