Ellendrukkerek

2016. június 22. 07:42

Az Orbán-kormány kihúzta a szőnyeget ősellenfele alól, politikája nemcsak tartós reálbér-emelkedést, de bő fél évtized alatt nagyjából 600 ezer új álláshelyet is teremtett.

2016. június 22. 07:42
Farkas Zsuzsa
Magyar Idők

„Az Orbán-kormány kihúzta a szőnyeget ősellenfele alól, politikája nemcsak tartós reálbér-emelkedést, de bő fél évtized alatt nagyjából 600 ezer új álláshelyet is teremtett. Az eredményeket ma nehéz megkérdőjelezni, így a hangsúly új támadási frontokra helyeződik át, ahol a külföldről pénzelt egyesületek jóval az átlagbér felett fizetett szakembergárdájának sokkal nagyobb a tapasztalata. Az Orbán-kormány nemzetet előtérbe helyező politikája pedig a jobbról érkező riválisok elől is elszívja a levegőt.

Ebből a perspektívából érthető, hogy az ellenzék nem találja a saját hangját, a sajtót politikai oldalról mondvacsinált vesztegetési ügyekkel tematizálják, a szakmai kritika pedig megreked azon a szinten, hogy a gazdasági növekedés átmeneti lassulását az egész jobboldali kormányzás kudarcaként próbálták meg beállítani. Rossz hírt hoztak azonban a tegnapi statisztikai adatok azoknak, akik a legutóbbi, a vártnál valamivel kedvezőtlenebb negyedéves adatokból messzemenő következtetéseket vontak le. A bérek és a foglalkoztatás alakulása egy felfelé ívelő GDP-pályát jelez előre. Csak olyan vállalatok vesznek fel munkaerőt, amelyek bíznak az üzlet alakulásában, és mindez a dolgozókat is jobb helyzetbe hozza, akik több bért alkudhatnak ki a maradásukért, túlóráért vagy esetleges hétvégi munkavégzésért cserébe.

Az ellenzék tragédiája az, hogy egy-két »fehér hollót« leszámítva a politikájuk rendkívül egyszerű képleten nyugszik. Abban bíznak, hogy a kormánypártok lendülete és fogékonysága a társadalom valós problémáira kifullad, ami végre visszaigazolja a lépé­seik jótékony hatását kétségbe vonó érvelésüket. Alternatívát felmutatni, érdemi vitát folytatni az elképzelésekről nem képesek. Innen már csak egy lépés a magyar csapat portugálok elleni vereségében bízni, hiszen tudjuk: a labdarúgással még a végén választást nyer Orbán Viktor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztav12
2016. június 24. 15:46
A csúti igazán jól teljesit! Jelenleg is Franciaországban lófrál a sleppjével egyetemben, munka helyett... https://www.facebook.com/245315675667043/photos/pb.245315675667043.-2207520000.1466100643./485415138323761/?type=3&theater
Tintamin
2016. június 23. 06:50
Bamulatos ez s rakosista propaganda!!!
he-he
2016. június 22. 17:32
Demagóg kurva.
csender
2016. június 22. 16:00
==Az Orbán-kormány kihúzta a szőnyeget ősellenfele alól, politikája nemcsak tartós reálbér-emelkedést, de bő fél évtized alatt nagyjából 600 ezer új álláshelyet is teremtett.== Valóban. Csak egy a baj: Saját kézbe vette a bankos-kereskedő-agrár-média-egyházi-ipari-szolgáltatói maffiák nagyobb részét, így koordinálhatja a GDP-t és a seggnyalói lopásait. A tolvaj cigány-zsidó munkaerő-kölcsönző cégek közé dobott gyeplővel - zsíros profit ellenében - pedig eljátszatja a munkahelyteremtést, ami valójában a "dolgozó tömegek" mértéktelen átverése. Az egészségügyet és az oktatást meghagyja a látszat-proli pártoknak, hagy szarakodjanak vele. O.K.! Na, de mi lesz 2018 tavaszán??? Mert a zemberek nem hülyék ám, csak türelmesek és a tömeg iszonyú. Schiffer már tud valamit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!