Most

2016. június 14. 21:34

Ők mindig csak azt hallották, majd most, majd most, majd most. És amikor már senki nem hitte, eljött a most. Az ő mostjuk. Az önfeledt, közösségi öröm mostja.

2016. június 14. 21:34
A szerk.
Népszabadság

„Idehaza ugyanis eddig nem látott jelenetek játszódtak le tereken, vendéglátóipari egységek környékén, utcákon. Labdarúgásunk múltja indokolta volna korábban is a tömeges meccsnézést, ám akkor még nem álltak olyan óriási kivetítők szerte az országban, mint napjainkban. Most, hogy állnak e monstrumok, alkalmi piros, fehér, zöld színek összekötötte közösségek alakulnak, nagyon sokan együtt biztatják a srácokat.

A nemzeti színekbe borult országból sok ezren el is indultak Bordeaux-ba, majd mennek Marseille-be, Lyonba is. Többségüknek szinte mindegy, mi az eredmény. Mert a stadionban, a kivetítők előtt, a Margit-szigeten, mezben, zászlóval éppen az álmukat élik.

Felnőtt ugyanis több olyan nemzedék, amelynek nem volt alkalma világversenyen szurkolni a válogatottnak. Mintha utópia vált volna valósággá, amikor a csapat kijutott az Eb-re. Ezért lényegtelen, hogy ezt az UEFA-nak is köszönhetjük, amely huszonnégy csapatosra növelte a mezőnyt, s ezért mellékes: három vereség követi-e egymást a tornán vagy semmitmondó ikszek. A győzelem eufóriája, a kedden megélt eksztázis persze felülír mindent, ám a vereség sem lenne képes lesújtani e lelkes táborokat. Mert az a közösségi élmény már az övék, amelytől megfosztották őket évtizedekig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. június 15. 07:00
A látványlibsik ugyanúgy makognak, mint bevándorlás ügyben..
catalina9
2016. június 15. 06:56
Mert az a közösségi élmény már az övék, amelytől megfosztották őket évtizedekig.” no persze, ebben a NOL és a többi savanyújóska is komoly szerepet vállalt. "...Farkasházyt boldoggá teszi, ha kikap a magyar válogatott. Ez persze nem igaz – magyarázta Teddy –, hiszen a műsorban azt mondta, hogy drukkol a válogatottnak, de „természetesen” van egy másik énje is: ha kikap a csapat, mindig azzal vigasztalja magát, hogy szereztek egy rossz napot Orbán Viktornak. ...."
balbako_
2016. június 15. 06:22
" három vereség követi-e egymást a tornán vagy semmitmondó ikszek." Szurkol a Népszabadság, csak persze sajátságosan....
kjkj945
2016. június 15. 06:20
szerk must fuss
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!