Kétharmadnyi bóvli

2016. május 23. 07:00

Hogy mennyire kell örülni az egyharmadnyi győzelemnek, az azon múlik, hogy lesznek-e követői a Fitch-nek.

2016. május 23. 07:00
Törő András
Népszava

„Megtört a jég, a magyar reformok működnek, elismerték erőfeszítéseinket, már régen időszerű volt a felminősítés. Csak néhány részlet a Nemzetgazdasági Minisztérium és a jegybank kommünikéiből, amiket a Fitch Ratings hitelminősítő pozitív döntése után adtak ki. Igaz, néhány nappal korábban még úgy hírlett, hogy se a kormány, se az MNB nem számít az államadós-osztályzat átminősítésére bóvliból befektetésre ajánlott szintre, sőt nem is kívánja igazán az ennek nyomán előálló forinterősödést. Ám, ha már bekövetkezett, az legyen az ő sikerük...

Hogy mennyire kell örülni az egyharmadnyi győzelemnek, az azon múlik, hogy lesznek-e követői a Fitch-nek. Addig ugyanis a konzervatív befektetési politikát folytató intézményi befektetők nem rohannak magyar állampapírt venni, amíg a háromból legalább két hitelminősítő nem ajánlja az országot. A következő ítélet július 8-án hangzik majd el a Moody’s -tól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2016. május 23. 11:51
Ezek a hitelminősítők olyanok, mint a madam a kuplerájban. Ajánlgatja ezt, vagy éppen azt, a klienseinek.
áfonya
2016. május 23. 10:18
Mszp-szdsz került bóvliba 2010 választás után ,azóta is szenvednek vergőnek erőlködnek ismét az országot vissza taszítsák a saját bóvli szintjükre.
marós
2016. május 23. 09:34
A népszara egész hét végén azon rágódott, hogyan tudna belerúgni a patásba, hát nem sikerült tiszteltnek nem mondható libsi gyülekezet.
Crüwel
2016. május 23. 08:37
"Igaz, néhány nappal korábban még úgy hírlett, hogy se a kormány, se az MNB nem számít az államadós-osztályzat átminősítésére" "Úgy hírlett" ez jó, Varga Misi úgy meglepődött ezen hogy azóta sem tud szóhoz jutni.(vagy mégis?) De láthatóan ti sem számítottatok rá ott a Népszavánál,- nem is tudtok vele mit kezdeni azóta sem, max. fanyalgó hülyeségeket írogatni. Nagy bajba lesztek ha a másik kettő is felminősít. Vegyetek példát az osztrák kölügyről (ök a mostani választás miatt) és már most kezdjetek kidolgozni egy 3 pontos magyarázatot hogy,hogyan is történhetett ez a szörnyűség.Kezdhetnétek ott,hogy elkezdenétek hitelteleníteni a hitelminősítőket.(ezzel végre valami igazságot is írnátok)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!