Migránsveszély a Tescóban és a temetőben

2016. május 06. 15:00

A jogos helyi aggodalmakat csak eltéríti és súlyosbítja a tudatosan gerjesztett páni félelemkeltés, az állami propaganda.

2016. május 06. 15:00
Seres László
Seres László
hvg.hu

A háború elől hosszas kitérők után Bicskére, majd Körmendre érkezett emberektől lehet tartani, lehet félelemből gázsprayt tartani a zsebünkben, hátha pont ez kell majd a Tescóban, a trafikban vagy a temetőben – de józan ésszel egy dolgot kell feltételeznünk: azt, hogy ők nem akarnak itt maradni. A szabadságot választják, tehát nem Magyarországot. Most őszintén: ki a halál akarna ebbe az országba bevándorolni? Itt maradni? Épp a tábor miatt épül kerítés az osztrák oldalon, hiszen a »tavaly ősszel történtekből kiindulva az osztrák hatóságok arra számítanak, hogy az emberek majd gyalog indulnak el Burgenland irányába.«

Világos. Ha Magyarországra jössz, hozzál jó erős cipőt, háromnapi hideg kaját meg sok vizet. Kelleni fog.

Teljesen legitim elvárás, hogy aki egy adott szomszédságba költözik, tartsa be a munkavédelmi előírásokat, ne zavarja a tornászó kislányokat, az ablakoknál pedig fokozottan ügyeljen az állagmegőrzésre. A gond csak az, hogy a jogos helyi aggodalmakat eltéríti és súlyosbítja a tudatosan gerjesztett páni félelemkeltés, a nem Magyarországot vagy Európát, hanem kizárólag egy szűk klikk hazai választási érdekeit szem előtt tartó állami propaganda.

Az európaiak által erőltetett elosztási kvóta szerintem valóban nagyon problémás eszköze a menekülthullám kezelésének, hiszen megkerüli a tagállamok szándékait és döntéseit (éppenséggel kiiktatva ezzel az elvárt »szolidaritást«), akaratlanul is felhozza a migránsellenes, oroszbarát populistákat, és főleg semmilyen választ nem ad egy esetleges későbbi, sokmilliós menekülthullám kezelésére. Az Orbán-rendszer »szuverén« aggodalmai viszont komolytalanok és teljesen hiteltelenek: összesen 1590 menekült elhelyezéséről kellene gondoskodni, erre nem hajlandók, nem képesek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. május 25. 08:54
Nincs hülyébb annál mint az, aki nem akar érteni valamit. És Seres mist is nagyon hülye.
Kovacs Nocraft Jozsefne
2016. május 10. 18:24
Drága cikkíró, elmész te a jó kurva anyádba.
de karatna
2016. május 10. 18:13
Seres! Magának nem tűnt fel, hogy a zsidók milyen egészséges módon nacionalisták a saját izraeli hazájukban, és mennyire féltik saját történelmi és etnikai eredetközösségük szellemi és tárgyi kultúráját és nemzeti szellemét az idegenektől, a multi- kulturális hatásoktól? Ezzel szemben a galuti zsidók, --mint amilyen Ön is -- bagatellizálja az idegen etnikumok bevándorlásával járó társadalmi feszültségek szerepét. Sőt, maga körül minél tarkább és magyar nemzeti szellem nélküli társadalmat szeretne látni. Ha ezt megunja, akkor jó zsidóként felkerekedik "aliyázik" és hazautazik saját izraeli nemzetállamába. NA LÁTJA! A magyar ember nem fog és nem is akar sehova máshova elutazni, "visszatelepedni", mert a magyar ember a saját hazájában és ősei földjén van, ahol saját magyar államisága kialakult. Nos ezért nem kíván a magyar senki idegennel együtt élni, ahogy az izraeli zsidó sem. TEHÁT KEDVES SERES ÚR! Olyant maga ne akarjon a magyarságnak, amit saját zsidó etnikai -és történelmi eredetközösségének sem kíván!
SwordFish
2016. május 10. 10:03
Ők a migránssimogató balliberós baloldal. Akik most összevesznek a zsidó baloldallal is, akiknek már nem tetszenek annyira a migránsok, ami érthető. Ezért szálltak rá az ATV-re is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!