Kisvasút a váli erdőben

2016. május 08. 08:57

Mégis, azért csip-csup ügyekben, mint a Vál-völgyi kisvasút újranyitása, nem lenne szabad eldurrogtatni a puskaport.

2016. május 08. 08:57
Pelle János
Magyar Idők

„Úgy érzem, mintha a baloldali ellenzék, midőn a »közpénzek védelmében« rohamot indított a miniszterelnök szülőfaluját, Felcsútot Alcsúttal összekötő kisvasút ellen, eltévedt a rengetegben, és bár hangosan fütyörészett, erőt vett rajta Vajda János A vaáli erdőben című klasszikus versének hangulata. Lehet, hogy az elmúlás vágya, az örök pihenés csábítása már olyan erős számukra, hogy már nem is gondolnak rá komolyan, hogy egyszer még hatalomra kerülhetnek?

Megértem, hogy a baloldali ellenzéknek is »az a dolga, hogy ellenezzen«, s nem feladata, hogy konkrét programokat dolgozzon ki a közlekedés, az oktatás vagy az egészségügy átalakítására. Ez azoknak a politikusoknak a feladata, akik hatalmon vannak, és például hozzájutnak azokhoz a bizalmasan kezelt információkhoz is, amelyek lehetővé teszik, hogy döntést hozzanak, a legnehezebb problémákra is megoldást találjanak.

Mégis, azért csip-csup ügyekben, mint a Vál-völgyi kisvasút újranyitása, nem lenne szabad eldurrogtatni a puskaport. Néha ugyanis kifejezetten úgy érzem, hogy a kormányzat feltálal bizonyos ügyeket az ellenzéknek, hogy dühöngje ki magát, mégpedig a lehető legnagyobb hangerővel, hogy azután, jóval nagyobb horderejű kérdésekben már ne figyeljenek a szavára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. május 09. 13:40
Jánoska,a Ceausescu odaát sárgul az irigységtől...
Békanász a hasadon
2016. május 08. 19:26
A falufelszámoló bolsik őrjöngenek. Jól van ez igy.
zőldsas
2016. május 08. 12:53
Belátnak a házak udvarában az utasok. Vajon a Balaton parti lakosok miért nem tiltakoznak pedig ott lassan száz éve jár a vasút.
VakzKommondor
2016. május 08. 12:34
egyre inkább látjuk, hogy milyen is volt a kommunizmus, hogy miért is kedvelik ezek a szervilis szar emberek, mint ez az újságíró is. És miért van még mindig létjogosultsága Magyarországon. Erre jöttek rá a habonyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!