Lex Julika

2016. április 12. 15:22

Mindenkivel egyetértek, aki együtt érez a nárciszaitól megfosztott Julika nénivel.

2016. április 12. 15:22
Révész Sándor
Népszabadság

Induljunk ki abból, hogy azt szeretnénk, ha Julika néni árulhatná a virágait egyszerűen és büntetlenül a közterületen, s ezért senki nem háborgathatná őt. Erre két esetben lenne mód. Az egyik, ha mindenféle köztéri kereskedelmi tevékenység mindenféle jogi feltételét eltörölnénk. Mindenki csináljon a közterületen, amit akar. Ezt nyilván nem viselnénk el, mert akkor a közterület számos pontján (és persze a legforgalmasabbakon) tűrhetetlen állapotok alakulnának ki. Ezt bizonyára nem kell részleteznem, mert a kedves olvasó magától is remekül el tudja képzelni.

Akkor pedig nem marad más, szabályozni kell a dolgot, meg kell alkotni a lex Julikát.

Megtárgyalni és meghatározni, mit, milyen nagyságrendben, milyen feltételekkel és hol lehet árulni. Mintha normális ország normális polgárai lennénk. Olyan egyszerű és olcsó adminisztratív feltételeket kellene meghatározni, amelyeknek való megfelelés Julika nénitől is elvárható. Egyszerű szabályozást alkotni sosem egyszerű, ritkán szokott sikerülni, de meg kellene próbálni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. április 12. 19:26
Jőjj vissza csókos Józsikám... Sas Józsi előadja a frankót a KGST piacról- mert azt komáltad Charon, mi? "..Juh nappa,de hamar eladta..."stb.
balbako_
2016. április 12. 17:25
Kiállás a fekete kereskedelem és az adómentes jövedelemért ez a posztkomcsi humánum.
Burmin
2016. április 12. 17:21
Ha valaki Kőszegen jár rácsodálkozik a becsületkassza rendszerére... Kiválóan működik, bár az utóbbi időben ahogy mondják sok a lopás...Kár...
Happy Monk
2016. április 12. 16:01
"A magyar államnál nagyobb bandita nem igazán van." Nos akkor nem találkoztál nyugati kultúrnépek e területen, ma érvényben lévő joggyakorlatával. És még egy: Mátyás alatt milyenek voltak az adók?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!