Leszámolás

2016. március 30. 14:13

Az Európára rászakadó erőszak (egyesek szerint háború) a szabadság és a rabság fiainak küzdelme újra.

2016. március 30. 14:13
Vida István
Kisalföld

Úgy vélem, a most Európára megint rászakadó erőszak (egyesek szerint háború) a szabadság és a rabság (valamely lekötözöttségből, előítéletből születő fanatizmus) fiainak küzdelme újra. Csak ez a két tábor s egyetlen frontvonal van, ezért nehezen értelmezhetőek Orbán miniszterelnök egyre vehemensebb kirohanásai a sokkal több Európát és kevesebb nemzetállamot szorgalmazókkal szemben. Mind élesebben látszik ugyanis, hogy ezt a krízist (háborút) Európa népei – már akik oda tartozónak érzik magukat – csakis együtt, a szabadság fiait közös zászló alá gyűjtve tudják sikerrel meghaladni. Ehhez a Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi és Robert Schuman lerakta alapok amúgy elég erősek.

Nagyszombat lévén szükséges leszögeznünk azt is, hogy Jézus Krisztus istenemberként az abszolút szabadság megtestesítője. Ezért lett annyira vonzó a szabadság gyermekei és botránykő az ilyen-olyan dogmatizmusok-fanatizmusok fattyai szemében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nanahan
2016. március 30. 20:41
Jean-Claude Juncker likes this.
Wendriner
2016. március 30. 19:24
Kisalföld. Ugorgyunk!
mokány
2016. március 30. 18:51
"Megöl a disznófejű nagyúr, Éreztem, megöl, ha hagyom...' /Ady Endre/
u.cserkész
2016. március 30. 18:24
Ja. Meg a Rab ember fiai. Pityu, megártott neked a húsvéti locsolás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!