Magyar embernek magyar focit!

2016. március 21. 19:32

Csak azt mondta a futballedző, amit Orbán Viktor: nem kérünk semmiből, ami idegen. Zárkózzunk be és húzzuk le a rolót.

2016. március 21. 19:32
Somfai Péter
Népszava

„Csank János, a másodosztályú Zalaegerszeg edzője megmondta a tutit: a magyar ember a magyar futballt szeresse! A budapesti kocsmákban felszerelt kivetítőkön ne az Arsenal és a Barcelona meccsét nézzék, amikor nézhetnék a Dabas-Kozármisleny rangadót is. Ezek szerint ha Csankon múlna, a magyar tévécsatornákról letiltaná a német, angol, spanyol bajnokság mérkőzéseit, mert a magyar néző ne lelkesedjen külföldi klubért, ha van sajátja is. (...)

Ezen a nyomon tovább is lehetne menni. A tévék híradóiból száműzni lehetne a külföldi híreket, éppen elég jó hír van idehaza is. Meg kellene gondolni, hogy mi legyen az internet sorsa. Az a túl sok hír, ami onnan érkezik, csak megzavarhatja a magyar emberek fejét. Ha nem tudnának arról, hogy Európát a menekültek sorsa izgatja, nem kellene népszavazósdira költeni, a kerítésről meg azt mondhatnák, hogy a szerb őzek ellen épült.

Be lehetne csukni az ország kapuját ténylegesen és jelképesen is. Csak azt mondta a futballedző, amit Orbán Viktor: nem kérünk semmiből, ami idegen. Zárkózzunk be és húzzuk le a rolót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 22. 10:50
A te európai seggedbe meg európai lófszt!
marós
2016. március 22. 09:45
A népszara a béka feneke alatt, ezt bízonyította Somfai. Hajrá fiúk, csak így tovább.
buckafej
2016. március 22. 09:25
Jó nagy baromság ez a cikk. Most hosszabbították meg a labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi tisztségében Bern Storck szerződését, aki német. Ez cseppet sem zavarja az újságírót?
vendelin
2016. március 22. 09:24
Tisztelt Somfai úr! A jelenlegi magyar labdarúgás olyan, amiilyen, de hogy magába zárkózó és idegenellenes lenne, az kissé túlzó. Talán Önnek is feltűnt, hogy a szövetségi kapitány és segítője német, aminthogy a Vasas és a Fradi edzője is. A Puskásnál horvát, Újpesten és Békéscsabán szerb, a Honvédnál pedig olasz edző van. Csank János álláspontját pedig Önnek, mint a véleményszabadság elhivatott képviselőjének, tiszteletben kellene tartani, még ha nem is ért vele egyet. (vagy legalább megkímélhetne a nyilvános szubjektív továbbgondolásától és szándékos félremagyarázásától) Annál is inkább, mert az említett edző nem tett le kevesebbet a labdarúgás asztalára, mint Ön a míves és hiteles újságíráséra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!